Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Είχε χάσει 2 παιδιά και έψαχνε τον Μάνο στα Social
Μεγάλες αναφορές στην προσωπική ζωή της Ρούλας Πισπιρίγκου και ιδιαίτερα στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη είχε η αγόρευση της εισαγγελέως στην πολύκροτη δίκη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο πέθανε από τη χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.
Στην αρχή της αγόρευσής της η εισαγγελέας υπογράμμισε πως το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει επί των όσων ακούστηκαν εντός της αίθουσας και σημείωσε πως η προβλεπόμενη ποινή για όποιον διέπραξε ανθρωποκτονία είναι η ισόβια κάθειρξη ή τουλάχιστον 10 έτη.
Ακολούθως η εισαγγελέας στάθηκε στη σχέση μεταξύ της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, τα διάφορα μηνύματα περί χωρισμού, διατροφής αλλά και απειλών της πρώτης πως θα αυτοκτονήσει σημειώνοντας πως εξαιτίας του θανάτου της μικρής Ίριδας ο τελευταίος επέστρεψε στη συζυγική στέγη.
Επιχειρώντας να καταγράψει το χρονικό πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η εισαγγελέας τόνισε πως η ανταλλαγή μηνυμάτων γίνεται στις 6 Απριλίου 2021 και δύο ημέρες αργότερα το παιδί μπαίνει με σπασμούς - σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας του - στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, όπου οι εξετάσεις έδειξαν πως όλα ήταν φυσιολογικά.
«Ανακοινώνεται αυτό στην κατηγορούμενη (σσ ότι το παιδί θα πάρει εξιτήριο) και ευθύς αμέσως λέει στους γιατρούς ότι το παιδί έκανε εμετό. Έγινε πολύς λόγος για το αν ήταν σάλια ή εμετός αλλά η ίδια η κατηγορούμενη στην απολογία της ήταν πως επρόκειτο για σάλια», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
Άφηνε την αδελφή της με το παιδί και πήγαινε για παντόφλες
Στη συνέχεια η δικαστική λειτουργός αναφέρθηκε στα δύο περιστατικά ανακοπής της μικρής Τζωρτζίνας συγχαίροντας τον γιατρό που επανέφερε το παιδί κάνοντας επί 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ με αποτέλεσμα το παιδί να επιστρέψει στη ζωή.
Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ έχει ήδη χάσει δύο παιδιά, ασχολείται επισταμένα με το εάν ο Μάνος Δασκαλάκης δηλώνει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαζευγμένος ή ελεύθερος και τον παρακολουθεί συνεχώς.
Την περίοδο που είχε χάσει ήδη 2 παιδιά , η κατηγορούμενη κάθεται και ψάχνει στα social τι κάνει ο κύριος Δασκαλάκης, αν δηλώνει δεσμευμένος ή χωρισμένος ή ελεύθερος και παρακολουθεί τις κινήσεις του. Είναι δυνατόν να μπαίνει το παιδί σου μέσα στο νοσοκομείο και αντί να παίρνεις τον πατέρα τηλέφωνο να παίρνεις τον δικηγόρο; Στην ανακοπή ήταν ψύχραιμη, δεν ακούστηκε, δεν φώναξε! Δυο είναι τα τινά: είτε η μητέρα δεν είχε καταλάβει την σοβαρότητα της κατάστασης είτε την είχε καταλάβει και δεν την ένοιαζε...
Η ίδια ανέγνωσε και μηνύματα που δείχνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ενδιαφερόταν για το παιδί αλλά για την αντιδικία με τον Μάνο Δασκαλάκη.
«Υπάρχουν μηνύματα που λένε:
Ρούλα: Περίμενε να πάρω τον δικηγόρο μου και θα δεις αν θα ξανά μιλήσεις με το παιδί αλήτη! Σχόλασες και δεν το 'χεις καταλάβει αγοράκι μου.
Δασκαλάκης: Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο.
Ρούλα: Της τα 'χω πει όλα και θα μάθει ότι με έχεις κάνει τάρανδο
Είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε γιατί η Τζωρτζίνα εκείνη την ημέρα δεν ήθελε τον πατέρα της ; Είναι ένα παιδί που έχει χάσει δυο αδέρφια , έχει δει τους γονείς του να μαλώνουν, έχει να δει τη μάνα της 24 ώρες και ρωτάμε γιατί είναι σε αυτή την κατάσταση;
Δασκαλάκης: πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην μας ξανά ενοχλήσεις. Σε παρακαλώ δε θα σε ξανά ενοχλήσω, πάρε ότι θες αλλά γύρνα στο παιδί.
Ρούλα: Ποτέ δεν με πίστεψες, το παιδί και τα μάτια σου.
Δασκαλακης: Γύρνα στο παιδί έχει ανάγκη τη μάνα του. Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια δηλαδή; Σύνελθε.
Τι ήθελε να πει δηλαδή με αυτό το μήνυμα ; Γιατί δεν αντέδρασε η κατηγορούμενη; Εγώ όταν το διάβασα ανατρίχιασα!!!
Μέσα λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση έρχεται η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κος Δασκαλακης επιστρέφει στην Κα κατηγορούμενη για να το αντιμετωπίσουν μαζί, και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.»
Δεν την ένοιαζε πια η δεύτερη ανακοπή της Τζωρτζίνας
«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας για το δεύτερο περιστατικό ανακοπής.
«Στην δεύτερη ανακοπή είτε η μητέρα δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης είτε την έχει καταλάβει αλλά δεν την νοιάζει. Έχει ενδιαφέρον όμως ότι εκείνη τη στιγμή την κατηγορούμενη δεν την αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Εάν η μητέρα ήταν το κυρίαρχο πρόσωπο σε αυτό το συμβάν. Δηλαδή είχε αντιδράσει έντονα ήταν σε πανικό και είχε φωνάξει είμαι σίγουρη ότι όλοι θα την θυμούνταν.», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Εκείνη δεν ακούστηκε. Καθόλου. Δεν την άκουσε κανείς. Μπαίνουν μέσα στο δωμάτιο οι γιατροί και βλέπουν ότι έλειπε το ρινικό οξυγόνο. Η δικαιολογία που έδωσε η κατηγορούμενη : ότι κατά το τράνταγμα μπορεί να μετακινήθηκε. Δεν «μπορεί» μετακινήθηκε. Είχε βγει. Κι αφού βλέπει η κατηγορούμενη γιατί δεν έλεγξε να δει αν ήταν το οξυγόνο στη μύτη. Είμαι σίγουρη πως υπάρχει κάποιος χρόνος που η Τζωρτζινα ήταν μόνη της στο δωμάτιο. Είπε όμως η κατηγορούμενη ότι εγώ ιατρικές πραξεις μέσα στο νοσοκομείο δεν έκανα. Αλλά ούτε ούρλιαξε ούτε φώναξε ούτε ταράχτηκε στις 11/4 μέσα στο νοσοκομείο. Αντιδρά με ψυχραιμία»