Η απάντηση Μαρινάκη για τα οικονομικά συμφέροντα που «πολεμούν την κυβέρνηση»
Σφοδρή επίθεση κατά των Νίκου Ανδρουλάκη και Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας για το θέμα των Τεμπών, καθώς και τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε πρόθυμο τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος αν και έχει επιτεθεί στην κυβέρνηση για πολλά ζητήματα και για το θέμα των Τεμπών αποφάσισε τώρα και μετά το δημοσίευμα του Βήματος να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.
Σχολιάζοντας το πρόσφατο δημοσίευμα για τα Τέμπη και τη «συρραφή» διαλόγων, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός, που στόχο έχει «να θέσει εν αμφιβόλω μέσα από μια παράθεση γεγονότων το πώς μεταφέρθηκε το ζήτημα του ανθρώπινου λάθους» και «να χτίσει κάποιες κατηγορίες περί “μονταζιέρας”». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως «η δικαστική έρευνα προχώρησε με τα πλήρη και χωρίς επεξεργασία στοιχεία» από την πρώτη στιγμή μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Σύμφωνα με τον Παύλο Μαρινάκη «το υλικό αυτό δεν αλλοιώνει την ουσία της υπόθεσης» από τη στιγμή που «ο σταθμάρχης έχει ομολογήσει», αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι «το ανθρώπινο λάθος» έχει συνδράμει στην τραγωδία των Τεμπών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι τυχαία η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου άρθρου με την πρόταση δυσπιστίας που ετοιμάζεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ. Ερωτούμενος για τα ποια είναι τα οικονομικά συμφέροντα που καταγγέλλει η κυβέρνηση ο κ. Μαρινάκης είπε ότι όταν μιλάμε για μια εφημερίδα δεν είναι ανώνυμη η ιδιοκτησία της και πρόσθεσε ότι ένα «τόσο σοβαρό θέμα με πολλά νεαρά παιδιά νεκρά δεν μπορεί να αποτελεί θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης», επισημαίνοντας ακόμη ότι «ισχυρά συμφέροντα πολεμούν την κυβέρνηση».
Ο Παύλος Μαρινάκης συνέχισε λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην συγκλονίστηκε με το δυστύχημα των Τεμπών. Όλοι θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες από την Δικαιοσύνη και μόνο, χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Να αφήσουμε την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής από το ΠΑΣΟΚ ή θα κάνει χρήση του δικαιώματος των 48 ωρών, ο Παύλος Μαρινάκης παρέπεμψε στην ΚΟ της ΝΔ. Όπως είπε, οι αποφάσεις θα ληφθούν μόλις το κυβερνών κόμμα διαβάσει την πρόταση δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο απάντησε και για το αν η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα τη μετατρέψει σε πρόταση εμπιστοσύνης.
Δεν θα γίνει υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη
Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για το αν θα γίνει αύριο το προγραμματισμένο υπουργικό συμβούλιο και απάντησε ότι «αν είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει υπουργικό συμβούλιο. Θα γίνει μετά το πέρας της συζήτησης».
Συνειδητά υπονομευτής ο Στέφανος Κασσελάκης
Για επικίνδυνη δήλωση έκανε λόγο ο Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης,ο οποίος ζήτησε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Ο κ. Κασσελάκης περνά από την πολιτική γελοιοποίηση για να γίνει συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος» σχολίασε χαρακτηριστικά την Τρίτη (26/3), εκτιμώντας ότι αυτοί οι ισχυρισμοί Κασσελάκη δεν μπορούν να εκφράζουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση που ένας αρχηγός κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει ως «τριτοκοσμική χώρα την Ελλάδα».
«Ουδείς ποτέ ήρθε ποτέ να αμφισβητήσει το κεκτημένο του αδιάβλητου των εκλογών. Ο κ. Κασσελάκης περνάει ουσιαστικά σε μια άλλη πίστα και από την πολιτική γελοιοποίηση της θέσης του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:
«Το να σταθούμε λοιπόν απέναντι σε αυτή τη λογική, δεν είναι κομματικό καθήκον ή κυβερνητική υποχρέωση, είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών. Οι φωνές αυτές είναι επικίνδυνες και θεωρώ ότι δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη ακόμη και του ίδιου του κόμματός του, τουλάχιστον στη συντριπτική τους πλειονότητα».
Ένας άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα, παρουσιάζει την Ελλάδα ως μία τριτοκοσμική χώρα. Θέλει να επιστρέψει τη χώρα σε μια συζήτηση που δεν γινόταν ούτε σε πολύ δύσκολη χώρα.