Healthy και μοσχομυριστά μπισκότα κανέλας χωρίς ζάχαρη και βούτυρο
Ο καιρός κρυώνει και η διάθεσή μας γίνεται ολοένα και πιο θετική σε γλυκές μυρωδιές και νόστιμες γεύσεις.Τί πιο απολαυστικό από ένα χειμωνιάτικο απόγευμα παρέα με ζεστή σοκολάτα ή καφέ και τραγανά και μυρωδάτα μπισκότα κανέλας.
Οι συνταγές για μπισκότα ποικίλουν, εάν όμως αναζητάτε μία πιο υγιεινή αλλά εξίσου απολαυστική, αξίζει να δοκιμάσετε την παρακάτω. Δεν έχει ζάχαρη, δεν έχει βούτυρο ενώ περιέχει βρώμη που θα κάνουν τα μπισκότα σας ένα όχι μόνο λαχταριστό, αλλά και χορταστικό σνακ.
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 1 φλιτζάνι βρώμη (100 γραμμάρια)
- ¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης (90 γραμμάρια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας λιωμένο και ελαφρώς κρυωμένο
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιτζάνι maple syrup (120 ml) ή μέλι
Βήματα
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το έλαιο καρύδας, το αυγό και τη βανίλια. Ανακατέψτε και στη συνέχεια προσθέστε το maple syrup ή το μέλι και ανακατέψτε ξανά.
- Προσθέστε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια σχηματίστε τα μπισκότα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 11 με 14 λεπτά.
Πηγή συνταγής: amyshealthybaking.com