Γιατί το σκόρδο αποτελεί τον φύλακα-άγγελο του οργανισμού μας
Το σκόρδο (Allium sativum) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποώδη φυτά παγκοσμίως και χρησιμεύει τόσο για την πρόληψη ασθενειών.

Το σκόρδο περιέχει πολλά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την υγεία του οργανισμού όπως αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ελεύθερων ριζών, που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση καρκίνου καθώς και άλλων νοσημάτων.
Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σκόρδου είναι η ικανότητά του να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ουσία αλλιίνη που εμπεριέχεται στο σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων. Επιπλέον, η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος και να βελτιώσει τη λειτουργία της καρδιάς.
Εκτός από την προστασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων, το σκόρδο έχει και άλλα οφέλη για την υγεία. Ας δούμε μερικά.
Ενισχύει το ανασοποιητικό σύστημα: Το σκόρδο περιέχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Διαβάστε περισσότερα για την ευεργετική δράση του σκόρδου στον οργανισμό!