Γιατί το αβοκάντο είναι μυστικός διατροφικός «θησαυρός»
Το αβοκάντο είναι πολύτιμη πηγή πρωτεΐνης και ωφέλιμων λιπαρών.
Το αβοκάντο, αν και φρούτο, ξεχωρίζει για τη μοναδική του διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσιο σε λιπαρά, σε αντίθεση με τα περισσότερα φρούτα που περιέχουν κυρίως υδατάνθρακες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες, τορτίγιες, τοστ, smoothies, σε Μεξικάνικα πιάτα ως σως guacamole, αλλά και σε γλυκά.
Λόγω της μεγάλης διατροφικής του αξίας, το αβοκάντο:
- Είναι βασικό στοιχείο σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, όπως η Μεσογειακή διατροφή.
- Μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής για τη ρύθμιση του βάρους.
- Παρέχει πολύτιμη θρέψη για όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα για τα παιδιά.
- Ενισχύει ενεργειακά και θρεπτικά το πρωινό ή το σνακ μετά την προπόνηση, όταν συνδυάζεται με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, συμβάλλοντας στην αθλητική διατροφή.
- Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για νηστεία, καθώς και για χορτοφάγους και vegans.
Διάβασε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη του αβοκάντο στη διατροφή.