Ψητές γλυκοπατάτες στον φούρνο, σαν τηγανητές
Σε αυτή την συνταγή οι γλυκοπατάτες παίρνουν ιδιαίτερη γεύση με τη βοήθεια της πάπρικας και του θυμαριού και γίνονται η υγιεινή επιλογή για τηγανιτές πατάτες.
Η συνταγή
Υλικά
- 1½ κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1½ κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 4 γλυκοπατάτες, κομμένες σε στικς
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά την πάπρικα, το θυμάρι, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε αραιά τις πατάτες σε δίσκο ψησίματος, τον οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Τις ψήνουμε στους 200° C, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, περίπου για 30΄. Σερβίρουμε τις γλυκοπατάτες με τα συνοδευτικά της επιλογής μας.
Πηγή: olivemagazine