Εσείς ξέρετε πώς να βράσετε σωστά ένα αυγό; Το κόλπο που ανατρέπει το «παιχνίδι» και όσα ξέρατε μέχρι τώρα
Η τέχνη του αυγού - Το ιδιαίτερο συστατικό ίσως και να κρύβεται σε ένα παγόλουτρο!
Αυγό. Σύμμαχος για την υγεία μας. Περιέχει μεγάλη ποσότητα θρεπτικών συστατικών: πρωτείνες, βιταμίνες Α, D και Ε, Β6, Β12, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, σίδηρο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο. Περιέχει ακόμα λουτείνη και τα απαραίτητα Ω6 και Ω3 λιπαρά οξέα.
Είναι μέρος της διατροφής μας, μια νόστιμη τροφή που αγαπάμε να καταναλώνουμε όλη την ημέρα: στο πρωινό, ως δεκατιανό, στη σαλάτα μας, μαζί με σάντουιτς (πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί βασικό υλικό στην παρασκευή πολλών συνταγών).
Όμως τα αυγά -και πολύ περισσότερο τα βραστά- όσο λαχταριστά και αν είναι, για πολλούς αποτελούν πραγματική πρόκληση. Πόσο χρόνο πρέπει να το βράσω για να βγει μελάτο; Πως να βγάλω το τσόφλι χωρίς να σπάσει;
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις «διάσημες» απορίες στον κόσμο του διαδικτύου. Τώρα μια TikToker μοιράστηκε μια απλή μέθοδο για να φτιάξουμε τα «τέλεια» βραστά αυγά και το βίντεό της έγινε viral στα social media.
Η Ali Hooke, η οποία ισχυρίζεται ότι κάποτε ετοίμαζε «πάνω από εκατό» βραστά αυγά την ημέρα σε μια κουζίνα εστιατορίου, αποφάσισε να αποκαλύψει το μαγειρικό της μυστικό. Το ιδιαίτερο συστατικό είναι -ίσως εκπληκτικά- ένα παγόλουτρο.
Στο βίντεό της, εξηγεί τη μέθοδό της: «Θα ξεκινήσετε με μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Δεν τα βάζετε σε κρύο νερό γιατί έχετε λιγότερο έλεγχο όταν τα βάζετε σε κρύο νερό. Το βραστό νερό έχει την ίδια θερμοκρασία, οπότε θα είναι το ίδιο για όλα τα αυγά όσον αφορά το χρόνο».
«Τώρα θα βάλεις απαλά τα αυγά σου μέσα. Δεν θέλεις να σπάσουν, αλλά αν σπάσουν, μην ανησυχείς, μπορείς ακόμα να τα φας, αλλά μπορεί να χυθεί πολύ από το αυγό. Ρύθμισε ένα χρονόμετρο για ακριβώς επτά λεπτά και ενώ αυτό μαγειρεύεται, ετοίμασε το παγόλουτρό σου. Το παγόλουτρο είναι ένα κρίσιμο βήμα, δεν μπορείς να το παραλείψεις».
«Όταν το χρονόμετρο σβήσει, θα σπάσεις κάθε αυγό με ένα κουτάλι καθώς τα βάζεις στο νερό. Αυτό επιτρέπει στο νερό να μπει ανάμεσα στο αυγό και το κέλυφος, κάνοντάς το τόσο εύκολο να ξεφλουδιστεί». Στη συνέχεια εξηγεί ότι «πρέπει να περιμένεις μόνο ένα ή δύο λεπτά πριν αρχίσεις να τα ξεφλουδίζεις» αφού τα βάλεις στο νερό -και ότι μόλις βγουν, θα είναι «τέλεια».
Δείτε το βίντεο:
Το κόλπο για το βράσιμο των αυγών έχει κατακλύσει το διαδίκτυο, με πάνω από 38.000 θαυμαστές να πατούν «like» και έναν εντυπωσιακό αριθμό 660.000 προβολών. Η ενότητα σχολίων είναι γεμάτη με ανθρώπους που δηλώνουν ότι το κόλπο λειτούργησε για αυτούς.
Ένας ενθουσιασμένος θαυμαστής έγραψε: «Ευχαριστώ! Επιτέλους έφτιαξα βραστά αυγά προς ικανοποίησή μου. Τόσο καλά». Ένας άλλος συμπλήρωσε, λέγοντας: «Ευχαριστώ για τη συμβουλή για το σπάσιμο του κελύφους!».