Ερντογάν: «Εργαζόμαστε για τη διατήρηση της θετικής ατμόσφαιρας με την Ελλάδα»
«Είμαι φίλος με τον Τραμπ» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας για το Κυπριακό ζητώντας αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Στην πρόθεση της Τουρκίας να διατηρήσει τη θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας.
Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σημείωσε την πρόθεση της Τουρκίας να διατηρηθεί η ειρήνη και η σταθερότητα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, επενδύοντας στην θετική ατμόσφαιρα με την Ελλάδα.
«Στοχεύoυμε στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε μια θετική ατμόσφαιρα με τη γειτονική μας Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά
Όσον αφορά στο Κυπριακό ο Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Άγκυρας για αναγνώριση των κατεχομένων και του «διεθνούς καθεστώτος ισότητας του τουρκοκυπριακού λαού», όπως είπε. «Θα συνεχίσουμε αυτό με υπομονή μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη στο νησί...» προσέθεσε χαρακτηριστικά.
«Είναι φίλος μου ο Τραμπ»
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, στον απόηχο των εγκωμίων του Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον του Μπένιαμιν Νετανιάχου, δήλωσε αισιόδοξος για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο θα «ανθίσουν» χάρη στη στενή φιλία των δυο ηγετών, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν στενές επαφές τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και τον Βλάντιμιρ Πούτιν για την κατάσταση στη Συρία.
«Κράτος τρομοκράτης το Ισραήλ»
Επέμεινε στην σκληρή ρητορική έναντι του Ισραήλ χαρακτηρίζοντας το «κράτος τρομοκράτη» αλλά και προβληματική χώρα που απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής.
«Το να σφάζεις ανελέητα αθώα μωρά, παιδιά και γυναίκες που προσπαθούν να κρατήσουν τη ζωή ανάμεσα στα ερείπια δεν είναι δειλία, ρωτάω, τι είναι; Δεν είναι σκληρό να πέφτουν βόμβες σε έναν πληθυσμό που είναι περιορισμένος σε 360 χιλιόμετρα και δεν επιτρέπει προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας, ανεξάρτητα από το αν είναι παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι ή πολίτες; Ας βάλουμε το χέρι στη συνείδησή μας και ας κάνουμε αυτό το ερώτημα στον εαυτό μας. Θα ενεργούσε έτσι ένα νόμιμο κράτος, ακόμα κι αν βρισκόταν σε πόλεμο; Αυτό δεν λέγεται κρατική τρομοκρατία; Το Ισραήλ είναι ένα τρομοκρατικό κράτος. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλο όνομα.
Η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθεί να ξεριζώσει τον παλαιστινιακό λαό από τη γη του. Το Ισραήλ γίνεται όλο και πιο απερίσκεπτο κάθε φορά που τα εγκλήματά του παραμένουν αναπάντητα ενώπιον του νόμου.Το Ισραήλ μετατρέπεται σε μια προβληματική χώρα που απειλεί άμεσα τη σταθερότητα της περιοχής, ειδικά με τις επιθέσεις του στον Λίβανο και τη Συρία. Οι επιθέσεις του Ισραήλ υπονομεύουν επίσης τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ISIS» υποστήριξε ο κ. Ερντογάν.