Νέος δυνατός σεισμός 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Αμοργού - Ο πιο ισχυρός μέχρι τώρα
Το εστιακό βάθος είναι στα 11,2 χιλιόμετρα στα 16 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
![Φωτο: Eurokinissi Φωτο: Eurokinissi](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/40/5931506.jpg)
Μπαράζ σεισμών το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου στην Αμοργό.
Νέος σεισμός 5,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τις Κυκλάδες στις 21:09.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος είναι στα 11,2 χιλιόμετρα στα 16 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
H δόνηση έγινε αισθητή στην Κρήτη, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αισθητή και στην Αττική.
![kataghrafi-lCZJ7.JPG kataghrafi-lCZJ7.JPG](https://flashgr.cachefly.net/flash/images/flashgr.png)
Στις 21:00 το βράδυ ακόμη ένας ακόμη σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την Αμοργό. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 12,5 χιλιόμετρα και 19 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού.
![kataghrafi-QTSYP.JPG kataghrafi-QTSYP.JPG](https://flashgr.cachefly.net/flash/images/flashgr.png)
Οι Κυκλάδες συνεχίζουν να ζουν στους ρυθμούς των Ρίχτερ, αυτή τη φορά με δυο νέους σεισμούς να σείουν την περιοχή, λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.
Ο πρώτος σεισμός άγγιξε τους 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ο δεύτερος σεισμός που σημειώθηκε έφτασε, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τα 4,7 Ρίχτερ.
Το εστιακό βάθος του πρώτου σημειώνεται στα 7,8 χιλιόμετρα, νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού, ενώ το εστιακό βάθος του δεύτερου εντοπίζεται στα 19,4 χιλιόμετρα στην ίδια περιοχή.
![Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο](https://flashgr.cachefly.net/flash/images/flashgr.png)
![Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο](https://flashgr.cachefly.net/flash/images/flashgr.png)
Τσελέντης: «Δεν υπάρχει εκτόνωση»
Σε νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης επανέρχεται και σχολιάζει την έντονη σεισμική δραστηριότητα του τελευταίου διαστήματος στις Κυκλάδες. Ξεκινάει με την φράση: «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο (ταινία 1930)» και τονίζει ότι δεν ισχύουν τα όσα ακούγονται ότι με σεισμικά γεγονότα άνω των 4 Ρίχτερ θα εκτονωθεί το σεισμικό δυναμικό του ρήγματος. «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ», γράφει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, προσθέτει ότι ένας σεισμός 7 Ρίχτερ είναι μέσα στο δυναμικό του ενεργού ρήγματος. «Για ποια εκτόνωση μιλούν;», ρωτάει.
Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη έχει ως εξής:
«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ
«Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο (ταινία 1930)».
Το φαινόμενο συνεχίζεται με ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΑ χαρακτηριστικά.
Χθες παρακολούθησα στα ΜΜΕ κάποιες απόψεις ότι με τα 5 ρίχτερ θα εκτονωθεί το σεισμικό δυναμικό του ρήγματος (ρηγμάτων) όπως και με τα πολλά άνω των 4R σεισμικά γεγονότα!!!
ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
Ένας σεισμός 5R έχει 33 φορές μεγαλύτερη ενέργεια από ένα σεισμό 4R και ένας σεισμός 6R έχει 999! Φορές μεγαλύτερη ενέργεια από ένα σεισμό 4R. Φυσικά ένας σεισμός 7R (που απεύχομαι αλλά είναι μέσα στο δυναμικό του ενεργού ρήγματος) έχει 32.967 περισσότερη ενέργεια από ένα τεσσσάρι. Για ποια εκτόνωση μιλούν;
Αν παρατηρήσουν οι κάτοικοι μια μικρή ύφεση στη σεισμικότητα ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Και να συνεχίσουν να ακολουθούν τα μέτρα που πρότειναν όχι η πολιτεία…. ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ. Να κλείσουν τα αυτιά τους σε φαιδρές και επικίνδυνες δηλώσεις πολιτικών και ατόμων υπαλλήλων των μεγάλων ξενοδοχειακών συμφερόντων. Να μην τα ξαναγράφω…»