Δέσποινα Βανδή: «Το ότι χάνεται η λίμπιντο στην εμμηνόπαυση είναι μύθος»
Η Δέσποινα Βανδή παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στη Μαρία Σολωμού που θα συζητηθεί.
Την Μαρία Σολωμού συνάντησε η Δέσποινα Βανδή, το βράδυ της Πέμπτης(27/6), στο νέο επεισόδιο της διαδικτυακής εκπομπής που παρουσιάζει η γνωστή ηθοποιός στο Youtube. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η δημοφιλής τραγουδίστρια και κριτής του J2US μίλησε από καρδιάς για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια και κυρίως το βάρος που αισθανόταν η ίδια μέσα της.
Στην αρχή της συνέντευξής της στη Μαρία Σολωμού η Δέσποινα Βανδή έκανε στην μία αναδρομή στην προσωπική της ζωή, λέγοντας πως είχε χάσει τον εαυτό της, δεν τον φρόντιζε και δεν υπήρχε και ο χρόνος να σκεφτεί. «Είχα βαρύνει με έναν τρόπο τώρα που κοιτάζω πίσω. Μάλλον τη δεκαετία 40 – 50. Βαραίνεις όταν δεν περνάς καλά, σε όποια δεκαετία κι αν είσαι. Δεν σημαίνει ότι γίνεσαι κακή μάνα γιατί κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Εγώ δεν επέτρεπα να κάνω πράγματα για εμένα.
Ο εαυτός μου ήταν τέρμα. Δεν είναι καλό αυτό! Ναι είναι καλό γιατί μεγάλωσα δύο παιδιά που έχουν αυτοεκτίμηση, στέκονται στα πόδια τους. Αλλά δεν είναι κακό να δίνεις και χρόνο στον εαυτό σου, να τον προσέχεις, να τον φροντίζεις. Εγώ τον είχα χάσει τον εαυτό μου, δεν με φρόντιζα. Δεν υπήρχε και ο χρόνος να σκεφτώ», είπε αρχικά η Δέσποινα Βανδή.
Και συνέχισε: «Για τον εαυτό μου ήρθε η ώρα στα 50 μου. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει ή τουλάχιστον που συνέβη σε εμένα είναι ότι αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά με τα οποία μεγάλωσες και με έναν τρόπο σου τα φύτεψαν χωρίς να το καταλάβεις, ακόμη κι από τα παραμύθια».
Η ψυχοθεραπεία και η λίμπιντο μετά την εμμηνόπαυση
Στη συνέχεια, η Μαρία Σολωμού τη ρώτησε: «Δεν νιώθεις πολύ πιο ελεύθερη πια;» με την τραγουδίστρια να απαντάει: «Πάρα πολύ, είμαι ελεύθερη σε όλα, στο να κάνω ό,τι μου ‘ρθει».
Η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε πως κάνει ψυχοθεραπεία εδώ και τέσσερα χρόνια και αυτό όπως είπε η ίδια είναι το καλύτερο δώρο που έχει κάνει στον εαυτό της.
«Στον covid ήταν μία περίοδος που δεν ήμουν καθόλου καλά και τότε ένας φίλος μου έδωσε το τηλέφωνο ενός ψυχολόγου. Εγώ τότε απόρησα γιατί έλεγα σιγά μωρέ εγώ έχω φίλους, μελετώ, διαβάζω, ξέρω τα πάντα. Με πίεσε και τελικά πήγα και ήταν το ωραιότερο δώρο που έχω κάνει στον εαυτό μου. Ξεκίνησα ένα ταξίδι ενδοσκόπησης που με έχει βοηθήσει πολύ».
Όσον αφορά τις αλλαγές που βλέπει στην εξωτερική της εμφάνιση, η τραγουδίστρια σημείωσε: «Βλέπω αλλαγές στον μεταβολισμό, στο δέρμα, στη μούρη.
Από την άλλη όμως, δεν έχει καμία σημασία, ζήσε όμορφα, τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Προσπάθησε να είσαι όσο καλύτερα γίνεται για την ηλικία που είσαι. Κάνω γυμναστική και διατροφή και το σημαντικότερο από όλα είναι η εσωτερική ενυδάτωση. Η λίμπιντο δεν πέφτει με την εμμηνόπαυση, είναι ένας μύθος. Όταν το αφήνεις σε αφήνει. Βάλτε λίγη τρέλα στη ζωή σας».
Για τις αλλαγές στην προσωπική της ζωή, η Δέσποινα Βανδή σημείωσε: «Η αλλαγή στη ζωή είναι τρομακτική, δεν είναι εύκολο γιατί ξεβολεύεσαι. Είναι δύσκολο να κανείς την αλλαγή γιατί όταν είσαι 50 ο αυθορμητισμός των νιάτων φεύγει, γιατί αρχίζει και μπαίνει η λογική.
Ζήστε τη ζωή που σας αναλογεί με ευτυχία. Θα άλλαζα πολλά πράγματα από το παρελθόν εκτός από τα παιδιά μου. Κάθομαι και σκέφτομαι όμως, ότι μέσα από όλες τις αντιξοότητες οδηγήθηκα στο να γίνω αυτό που είμαι σήμερα και αυτό που είμαι σήμερα το αγαπώ. Αν δεν περνούσα τη διαδρομή που έκανα μπορεί να μην ήμουν αυτό που είμαι σήμερα».
Η αποκάλυψη για το έργο που έχει γράψει η Δέσποινα Βανδή
Η Δέσποινα Βανδή αποκάλυψε στην Μαρία Σολωμού πως στα 50 της και κατά την περίοδο της καραντίνας είχε διάφορες σκέψεις που ήθελε κάπως να καταγράψει. Σκέψεις σχετικά με διάφορα κοινωνικά στερεότυπα που αφορούν τις γυναίκες. Γι' αυτό και το έργο της λέγεται «F@ck Cinderella».
«Έχω γράψει κάτι και κάποια στιγμή σκέφτομαι αργά ή γρήγορα να το εκδώσω. Μου αρέσει να γράφω. Αλλά αυτό ήταν κάτι που με έτρωγε και το έγραψα μέσα στο κόβιντ, είναι κάτι σαν θεατρικό.
Είναι διάλογοι γιατί είχα πολλές φωνές μέσα μου και ήθελα να το εκτονώσω όλο αυτό. Ο τίτλος είναι F@cks Cinderella. Γιατί μεγαλώνουμε με έναν τρόπο και η Σταχτοπούτα είναι το πιο λάθος παραμύθι που μπορούμε να διαβάσουμε στα κορίτσια. Αυτό ότι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, βρες έναν πλούσιο. Και μετά την κορνίζα τι; Τι λέτε; Αυτό θα πρέπει να μην διαβάζεται πια. Εσύ πρέπει να είσαι η πριγκίπισσα, να διεκδικείς την ευτυχία σου, να πατάς στα πόδια σου.
Να μην ψάχνεις για κανέναν πλούσιο, να μην σου στρώσει τη ζωή, μόνη σου να την στρώσεις. Ο στόχος δεν είναι ο γάμος αλλά η ευτυχία. Στα 50 μου το κατάλαβα αυτό. Είναι παντού πρέπει και κάποια στιγμή κοιτάς και λες ”εγώ πρέπει να είμαι ευτυχισμένος άνθρωπος”. Γιατί αυτό το πράγμα δεν το έσπειρε κανείς μέσα μου! Έχεις 500 πρέπει και δεν έχεις τη μία κατεύθυνση. Να είσαι ευτυχισμένος».