Χωματερή με μπάζα ο δρόμος που οδηγεί σε αρχαίο μακεδονικό τάφο στην Πέλλα - Εικόνες ντροπής
Ο μπαζότοπος περιλαμβάνει ως επί το πλείστον υλικά από ανακαινίσεις σπιτιών, ογκώδη αντικείμενα, παλιά έπιπλα και λάστιχα αυτοκινήτων.
Αν κάποιος θέλει να επισκεφθεί τον τον Μακεδονικό Τάφο Δ', ένα από τα ταφικά μνημεία του αρχαίου μακεδονικού βασιλείου στην περιοχή της αρχαίας Πέλλας θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή για όσα θα αντικρίσει στη διαδρομή.
Ο παράδρομος μήκους περίπου 400 μέτρων από την Εθνική Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας προς το αρχαιολογικό μνημείο περισσότερο θυμίζει χωματερή και μπαζότοπο.
Τις εικόνες ντροπής με τόνους μπάζα κατέγραψε ο φακός της Greenagenda.gr λίγα μόλις μέτρα μακριά από ένα σημαντικό εύρημα της αρχαίας Πέλλας.
Σύμφωνα με το εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ιστοσελίδα greenagenda.gr, ο μπαζότοπος περιλαμβάνει ως επί το πλείστον υλικά από ανακαινίσεις σπιτιών, ογκώδη αντικείμενα, παλιά έπιπλα και λάστιχα αυτοκινήτων.
Ο επιβλητικός Μακεδονικός Τάφος Δ' στην Πέλλα είναι ένα από τα σημαντικότερα ταφικά μνημεία που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή. Χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ., μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την ακμή της Μακεδονικής αυτοκρατορίας υπό τον Μέγα Αλέξανδρο και τους διαδόχους του.
Μέρα και νύχτα οι ασυνείδητοι πετούν ανεξέλεγκτα κάθε λογής απόβλητα και μάλιστα δίπλα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις του κάμπου των Γιαννιτσών.
Ο δήμαρχος Πέλλας κάνει λόγο για μια ιδιαίτερα απαράδεκτη συμπεριφορά. «Εμείς μαζεύουμε όσα ξεφορτώνονται οι ασυνείδητοι πολίτες οι οποίοι αδιαφορούν επιδεικτικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Καθαρίζουμε δεκάδες σημεία και την ίδια ημέρα συγκεντρώνονται και πάλι απόβλητα. Ως δήμος έχουμε συμβάσεις με ιδιώτες για την απόθεση των μπαζοαπορριμμάτων σε αδειοδοτημένους χώρους», επισήμανε στη Greenagenda.gr ο κ. Φουντουκίδης.
Σύντομα πρόκειται να αδειοδοτηθεί ένα πράσινο σημείο συλλογής των συγκεκριμένων αποβλήτων έξω από τα Γιαννιτσά και τους επόμενους μήνες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία.