Αυτό το φαγητό «έκοψε» από τη διατροφή του ο Κάρολος αφού διαγνώσθηκε με καρκίνο
Μια μεγάλη αλλαγή στις βασικές διατροφικές του συνήθειες αναγκάστηκε να κάνει ο βρετανός μονάρχης μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από καρκίνο.
Η περιπέτεια της υγείας του βρετανού μονάρχη Καρόλου έφερε τα πάνω κάτω στη διατροφή του καθώς αφού διαγνώσθηκε με μια μορφή καρκίνου στις αρχές του έτους, οι γιατροί του συνέστησαν ότι θα πρέπει να προσέχει περισσότερο.
Ο γιος της βασίλισσας Καμίλα, Τομ Πάρκερ Μπόουλς, αποκάλυψε ότι ο βασιλιάς Κάρολος έκανε μια σημαντική αλλαγή στη διατροφή του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Saga.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική Independent, ο κριτικός τροφίμων ανέφερε ότι ο βρετανός βασιλιάς αναγκάστηκε να μειώσει την πρόσληψη κόκκινου κρέατος στην βασική του διατροφή με τη μητέρα του να περιορίζει επίσης το αρνί, το βοδινό και το χοιρινό προκειμένου να μην τον βάζει σε πειρασμούς.
Μάλιστα, ο Πάρκερ Μπόουλς σημείωσε ότι ο Κάρολος «εξετάζει σοβαρά πλέον τι και πότε τρώει κόκκινο κρέας» ενώ προσέθεσε «αυτό που πέρασε πρόσφατα τον έχει ταρακουνήσει».
«Δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά ξέρω ότι το φαγητό είναι μέρος του «φαρμάκου» για το ανθρώπινο σώμα. Ξέρει πότε πρέπει να λαμβάνει τη σωστή αγωγή» κατέληξε ο γιος της Καμίλα.
Πάντως, όπως σημειώνουν τα βρετανικά μέσα, στην ιστοσελίδα της, η Cancer Research UK αναφέρει «Το κόκκινο κρέας ταξινομείται ως πιθανή αιτία καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές καλές ενδείξεις για τη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και ορισμένων τύπων καρκίνου, αλλά χρειαζόμαστε μερικές ακόμη μελέτες καλύτερης ποιότητας για να είμαστε σίγουροι».