Αυτό το ελληνικό γλυκό μπήκε στα 11 καλύτερα πρωινά του κόσμου
Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Τα υλικά που διαλέγουμε για να το πλαισιώσουν μπορούν να το κάνουν μια μοναδική εμπειρία.
Με κρέμα ή με τυρί, αλμυρή ή γλυκιά, η μπουγάτσα Σερρών κέρδισε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας η οποία την κατέταξε στα καλύτερα εδέσματα πρωινού στον κόσμο.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή Action Σαββατοκύριακο, ο κ. Γιώργος Κύρου, παρασκευαστής μπουγάτσας αποκάλυψε ποιο είδος μπουγάτσας διακρίθηκε στον διαγωνισμό. «Η μπουγάτσα κρέμα βγήκε στα καλύτερα πρωινά του κόσμου, η κλασική» τονίζει.
Όσον αφορά στην ιδιαιτερότητα που έχει αυτό το γλυκό για να μπορέσει να φτάσει στην κορυφή, ο κ. Κύρου σημειώνει «Καταρχάς πρέπει να χρησιμοποείς αγνά και σωστά υλικά. Μετά έχει πολλή μεγάλη σημασία στο πώς θα ανοίξεις το φύλλο. Το πιο σημαντικό είναι το φύλλο. Πρέπει να το κεντήσουμε για να γίνει τσιγαρόχαρτο, λεπτό. Όλη η δουλειά είναι εκεί».
Σχετικά με τις ώρες που χρειάζεται να παρασκευαστεί για να παραδοθεί στους πελάτες, ο κ. Κύρου αποκαλύπτει «Ανοίγουμε στις 4,5 το πρωί για να είμαστε έτοιμοι».
Σημειώνεται ότι οι Σέρρες έχουν διακριθεί πολλές φορές σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μπουγάτσα που παράγουν.