Αυτή είναι η τροφή που πρέπει να καταναλώνεις όσο πιο συχνά μπορείς για να έχεις πλούσια μαλλιά
Σε πολλές περιπτώσεις, μετά την τέταρτη δεκαετία της ζωή μας, τα μαλλιά μας αρχίζουν να χάνουν τον όγκο και την στιλπνότητά τους.
Σαφώς και δεν υπάρχουν τροφές με υπερδυνάμεις. Υπάρχουν όμως εκείνες οι τροφές που έχουν βιταμίνες, ψευδάργυρο, βιοτίνη και φολικό οξύ, που βρίσκονται σε πράσινα και φυλλώδη λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λιπαρά οξέα, που γίνονται σύμμαχός μας, αν θέλουμε να διατηρήσουμε πλούσια, λαμπερά, στιλπνά και υγιή τα μαλλιά μας.
Ως γνωστόν, μετά τα 40 τα μαλλιά σε κάποιες γυναίκες αρχίζουν να γίνονται πιο εύθραυστα, να είναι θαμπά και να μην είναι τόσο πλούσια. Και αυτό γιατί καθώς αλλάζουν οι ορμόνες, ο κύκλος της τρίχας μειώνεται. Ειδικά κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης, της κλιμακτηρίου, αλλά και της προ εμμηνόπαυσης. Οι αλλαγές που παρατηρούμε στα μαλλιά μας, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι υπάρχει διατροφικό έλλειμμα. Αλλά και τοξικές συνήθειες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών μας.
Ένα λαχανικό λοιπόν που ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη K, C, και μαγγάνιο, είναι το πράσο, που μπορεί να έχει άκρως ευεργετικά οφέλη που συμβάλλουν μεταξύ άλλων και στην υγεία των μαλλιών μας. Η βιταμίνη C που περιέχει, συμβάλλει επίσης στην ενίσχυση του κολλαγόνου, το οποίο είναι υπεύθυνο για την καλή υγεία και τη δομή του δέρματος και των μαλλιών μας.