Ακρίβεια: Πως διαμορφώνονται οι τιμές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
«Οι τιμές στο χοιρινό είναι από 4 ευρώ έως 5,99 ευρώ το κιλό και μετά είναι το χοιρίδιο που είναι 9-10 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι 7-10 ευρώ το κιλό και αρνί-κατσίκι 9-12 ευρώ το κιλό. Η γαλοπούλα είναι στα 10-12 ευρώ το κιλό», τόνισε στο ΣΚΑΪ ο κρεοπώλης της Βαρβακείου Αγοράς, Ανδρέας Νιώτης προσθέτοντας ότι «σήμερα Σάββατο είχαμε αρκετή προσέλευση κόσμου. Είχαμε αρκετό καιρό να δούμε τόσο κόσμο στη Βαρβάκειο Αγορά».
Ο κ. Νιώτης σχολίασε επίσης ότι «οι τιμές στο χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας στη Βαρβάκειο είναι στα περσινά επίπεδα. Μια μικρή αύξηση που πήραν στη χονδρική, την απορροφήσαμε εμείς. Λίγο πιο ακριβή είναι η γαλοπούλα φέτος».
Οι τιμές ενδεικτικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος έχουν ως εξής:
Το αρνί κοστίζει 7,99-11,99 ευρώ το κιλό. Η νωπή γαλοπούλα κοστίζει 7,69-10,99 ευρώ το κιλό και η κατεψυγμένη 4,89-6,29 ευρώ το κιλό. Το χοιρινό κρέας είναι στα 5,99-7,60 ευρώ το κιλό και η φέτα κοστίζει 9,70-17,90 ευρώ το κιλό. Το ελαιόλαδο κυμαίνεται στα 9,23-16,70 ευρώ το λίτρο, οι πατάτες κοστίζουν 0,89-2,42 ευρώ το κιλό, τα μελομακάρονα είναι στα 11-24 ευρώ το κιλό και οι κουραμπιέδες στα 14-26 ευρώ το κιλό.
Τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά έως τις 18.00 και τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 20.00. Αύριο Κυριακή τα μαγαζιά είναι ανοικτά από τις 11.00-18.00.
Τα τραπέζια για ρεβεγιόν για 6 άτομα ξεκινάνε από 95 ευρώ και φτάνουν στα 145 ευρώ στα πιο πολυτελή μαγαζιά. Στα μπουζούκια οι τιμές κυμαίνονται από 220-350 ευρώ το άτομο.
Στη Θεσσαλονίκη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα είναι ιδιαίτερα αυξημένη τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Μέχρι τις 18.00 ανοικτά τα καταστήματα.