Βύρωνας: «Δεν υπάρχει απόφαση, πώς με πετάνε έξω;» λέει απεγνωσμένα η γυναίκα
Ένα αρκετά θλιβερό περιστατικό διαδραματίστηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (6/3) στο Βύρωνα, καθώς μια γυναίκα απειλούσε να αυτοκτονήσει επειδή της έκαναν έξωση.
Η απεγνωσμένη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών που απειλούσε να πηδήξει στο κενό, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, εξήγησε με ποιον τρόπο οι οφειλές της «εκτοξεύτηκαν» στα 240.000 ευρώ ενώ παράλληλα διαμήνυσε ότι είναι έτοιμη να παλέψει με όλα τα μέσα για να κρατήσει τους κόπους μιας ζωής.
«Το 2004 πήρα ένα δάνειο. Πήρα ένα σπίτι 200.000, μαζί με κάτι επισκευές πήγε 210.000 ευρώ, με τον σύζυγό μου τότε δώσαμε τις 70.000 ευρώ και πήραμε ένα δάνειο άλλες 140.000 ευρώ.
Το 2015 αναγκάστηκα να κλείσω το γραφείο μου, άρχισε η οδύσσειά μου και το δάνειο ήταν σε συναλλαγματικό ελβετικό φράγκο. Μέχρι το 2015 το κεφάλαιο που όφειλα ήταν γύρω στις 50.000 και το καλοκαίρι μαζί με τους τόκους και τις συναλλαγματικές διαφορές έφτασε τις 240.000. Δεν μπορούσα να ρυθμίσω αυτό το ποσό».
Παράλληλα η ίδια διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για πλειστηριασμό, «δεν υπάρχει δικαστική απόφαση για πλειστηριασμό, έστειλε η τράπεζα διαταγή πληρωμής και πήρα δικάσιμο για το 2030. Προχώρησαν σε κατάσχεση, δικάστηκε για το 2028 και το δάνειο πουλήθηκε στα funds».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι δεν μπήκε στον εξωδικαστικό μηχανισμό, «γιατί έχω ένα πατρικό με τις αδερφές μου, μέσα στο οποίο μένει ο πατέρας μου και θα έπρεπε να εκποιηθεί, για να σωθεί η πρώτη κατοικία μου».
Την Τετάρτη (06/03) όπως τονίζει, «ήρθε το fund με τη συνδρομή της αστυνομίας μαζί με τα έγγραφα, παρά το ότι είχαν λάβει ότι, δεν έχει κριθεί δικάσιμη» και πρόσθεσε, «δεν μπορώ να κάνω τίποτα, γιατί το ποσό είναι 50.000 και έχω δώσει 170.000, ενώ οι τόκοι είναι 240.000».
«Εγώ αυτό που θέλω είναι να τηρηθεί ο νόμος, απαιτώ να περάσω δικαστήριο, έχω δικαίωμα να δικαστώ. Δεν μπορεί να μπουν στο σπίτι μου με επίδικα έγγραφα και να με πετάνε έξω», τόνισε και κατέληξε πως «κανονικά είμαι στα ευάλωτα νοικοκυριά, με 4.500 τον χρόνο εισόδημα, αλλά επειδή έχω το πατρικό μου, με βάζει στο τεκμαρτό στις 8.000 και φεύγω από τα ευάλωτα».
Κατά της Πολιτείας και για τον τρόπο που χειρίζεται αυτές τις υποθέσεις στράφηκε και ο δικηγόρος της κ. Μπαμπάνης, τονίζοντας και εκείνος το να απειλείται με έξωση μια γυναίκα χωρίς να έχει εκδικαστεί καν η υπόθεσή της είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.
«Ακόμα κι αν χάσουμε τη δίκη μου, θα κάνουμε έφεση. Το θέμα είναι πως δεν έχει προηγηθεί. Υπό άλλες συνθήκες, αυτή η γυναικα δεν μπορεί να βγει από το σπίτι. Το δικαστήριο είναι να γίνει το φθινόπωρο. Η γυναίκα μένει στο σπίτι της γιατί εφαρμόζουμε το αστικό κώδικα. Αλλά δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Μπορεί το χθεσινό περιστατικό να επαναληφθεί. Το πρόβλημα είναι πως πριν ακόμα εκδικαστούν σε πρώτο βαθμό οι υποθέσεις γίνονται πράξεις εκτέλεσης, που είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.