Βούλτεψη για Μητσοτάκη, Σαμαρά, Καραμανλή: Έγινε θέμα αλλά η ζωή δείχνει ότι δεν ήταν σοβαρό ζήτημα
Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας στο Action 24, αναφέρθηκε στα τετ α τετ που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός με τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ.
Κανένα σοβαρό ζήτημα δεν υπήρξε ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με την Σοφία Βούλτεψη.
Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (31/10) στο Action 24, κληθείσα να σχολιάσει τα τετ α τετ που είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός με τους δύο πρώην προέδρους της ΝΔ στην εκδήλωση που έγινε στο ίδρυμα Κων. Καραμανλής, απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα συναντηθούνε, θα ξανασυναντηθούν πάλι, και μετά θα πάψει να είναι πια είδηση. Σίγουρα υπήρξε ένα ζήτημα, εγώ δεν είμαι εκείνη που θα το αρνηθώ, απλώς η ίδια η ζωή δείχνει ότι τελικά δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό, ουσιαστικό πρόβλημα».
Συνεχίζοντας η κα Βούλτεψη εξήγησε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος για τη χώρα, δεν υπάρχει κίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα. Ο κύριος Χριστοδουλίδης, αφού συνάντησε τον κύριο Μπάιντεν, ήρθε και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό. Υπάρχει κοινή γραμμή. Και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία, η έκθεση προόδου, είναι "καταπέλτης". Αυτά δεν γίνονται μόνα τους. Δεν νομίζω να φαντάζεστε ότι οι Ευρωπαίοι ξαφνικά αποφάσισαν να καταχεριάσουν τη Τουρκία. Κάποια διπλωματία, κάποιος πρωθυπουργός, κάποιος υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης έχουν δουλέψει επάνω σε αυτό. Και σήμερα βγήκε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που κατηγορεί ευθέως την Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρεί άδικη την απόφαση και μαξιμαλιστικές τις απόψεις της Ελλάδας. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός που θα κάνει κάτι τέτοιο στη χώρα. Σας λέω, θα συναντηθούν, θα ξανασυναντηθούν και θα ηρεμήσει το σύστημα».
Μιλώντας για το ζήτημα που έχει προκύψει ξανά με το μεταναστευτικό, η κα Βούλτεψη υπογράμμισε ότι υπάρχει νόμος που ξεκαθαρίζει πως δεν μπορούν να ξεπερνούν οι αλλοδαποί το 1% του μόνιμου πληθυσμού στα νησιά και έριξε «βολές» στην ακροδεξιά που προτείνει να «γεμίσουμε τα νησιά» με μετανάστες και πρόσφυγες.