Βουλή: Πέρασε η τροπολογία για τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος τον Αύγουστο
«Ναι» στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες - «Όχι» από ΚΚΕ και Νίκη - «Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση.
Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Αναδιάρθρωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας και των θυγατρικών της και λοιπές διατάξεις» από την Ολομέλεια της Βουλής.
Υπέρ του νομοσχεδίου επί της Αρχής και στο σύνολό του ψήφισε η ΝΔ, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν.
Η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις διατάξεις για την επιβολή της ειδικής εισφορά στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο για να επιδοτηθούν τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας μηνός Αυγούστου και για τις αγροτικές παροχές στο ειδικό τιμολόγιο «Γαία» ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες. Την καταψήφισε το ΚΚΕ και η Νίκη, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας δήλωσαν «παρών».
Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2023 και τη διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να αδειοδοτήσουν έργα που είχαν κατασκευασθεί πριν το 2011 ώστε, στη συνέχεια, να είναι νόμιμη η παραχώρησή τους προς επιχειρήσεις των αιγιαλών και παραλιών για απλή χρήση, ψηφίστηκε από ΝΔ και Σπαρτιάτες. Την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά.
Η βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε από τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Δημήτρη Τζανακόπουλο, και έγινε δεκτή από τον υπουργό και με την οποία η ΕΕΣΥΠ θα είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει στη Βουλή και στην αρμόδια Επιτροπή για συζήτηση τα στρατηγικά της σχέδια, την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της, όπως και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, ψηφίστηκε από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Σπαρτιάτες. Την καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νίκη, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας τοποθετήθηκε με το «παρών».
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, νωρίτερα, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, επανέλαβε πως το Υπερταμείο περνάει σε μια νέα εποχή «και ανοίγει μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας με τους δανειστές της χώρας».