Βασιλόπιτα για.... Γκίνες στο Περιστέρι: Ζύγιζε 10 τόνους και ξεπέρασε τα 70.000 κομμάτια
Κατά τη διάρκεια γιορτής στο Περιστέρι, η βασιλόπιτα κόπηκε σε περισσότερα από 70.000 κομμάτια, δίνοντας εκατοντάδες φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα για τους τυχερούς.
Την μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας έφτιαξαν και φέτος σε μία κοινή γιορτή τους, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και ο δήμος Περιστερίου. Το γιγάντιο γλύκισμα βάρους 10 τόνων έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, για την παρασκευή αυτής της μοναδικής βασιλόπιτας χρειάστηκαν:9,5 τόνοι αλεύρι, 1.900 κιλά λάδι, 5.700 αυγά, 600 κιλά ζάχαρη και άλλα τόσα ζάχαρη άχνη.
Κατά τη διάρκεια γιορτής στο Περιστέρι, η βασιλόπιτα κόπηκε σε περισσότερα από 70.000 κομμάτια, δίνοντας εκατοντάδες φλουριά που αντιστοιχούσαν σε δώρα για τους τυχερούς.
Σε γιορτινό κλίμα, ο Δήμαρχος του Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης μοίρασε μαζί με υπαλλήλους του Δήμου τα κομμάτια της εντυπωσιακής βασιλόπιτας, η οποία φτιάχτηκε με την συμμετοχή των αρτοποιών της περιοχής αλλά και των σπουδαστών της δημόσιας Σχολής Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής από το Γαλάτσι.
Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις των αρτοποιών, περιείχε και ένα μυστικό συστατικό που βοήθησε στην μοναδικότητά της, αυτό της «αγάπης».
Δείτε φωτογραφίες: