Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Έλληνας σεφ του παλατιού αποκαλύπτει τις διατροφικές της συνήθειες - Πώς ειδοποιήθηκε για τον θάνατό της
Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο σεφ μίλησε αρχικά για το πως ενημερώθηκαν για τον θάνατο της Ελισάβετ.
Όπως ανέφερε έμαθαν νωρίτερα την είδηση του χαμού της.
«Αρχικά λάβαμε την είδηση πολύ νωρίτερα από την δημοσιοποίηση που έκανε το Παλάτι. Είχαν πει ότι πρέπει να έχουμε έτοιμη τη μαύρη μας στολή» ανέφερε αρχικά ο κ. Κουλούσιας.
Τι είπε όμως για τις προτιμήσεις της βασίλισσας στο φαγητό;
«Ήμασταν ελεύθεροι να δημιουργήσουμε ο,τιδήποτε είχε σχέση με γλυκό. Απαγορεύονταν αυστηρά ρύζι, μακαρόνια και πατάτες. Από εκεί και πέρα ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ο,τιδήποτε θέλουμε αρκεί να ήταν γραμμένο στα γαλλικά. Όλα τα μηνύματα έπρεπε να είναι με γαλλικές-αυστριακές συνταγές και έπρεπε να ήταν μαγειρεμένα εποχιακά. Δεν μπορούσαμε να βάλουμε δηλαδή κεράσια και φράουλες τον χειμώνα. Έπρεπε ο,τιδήποτε μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με τις βασιλικές φάρμες και να ενημερωνόμαστε τι έχουν αυτή τη στιγμή και από εκεί και έπειτα το προμηθευόμασταν και το φτιάχναμε» δήλωσε ο κ. Κουλούσιας.
«Αγαπούσε πάρα πολύ το πρωί τον τόνο με φρεσκοκομμένο αγγουράκι. Το μεσημέρι ήθελε κάτι πάρα πολύ ελαφρύ ως ενδιάμεσο, όπως για παράδειγμα από σολομό Σκωτίας, καραβίδας, σπαράγγια. Για βραδινό ήταν δύο φέτες του τοστ χωρίς κόρα και μαρμελάδα σύκο. Δεν της άρεσε καθόλου να μαγειρεύουμε με σκόρδο» πρόσθεσε στη συνέχεια ο στενός συνεργάτης της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ.