Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τι έλεγε για τις επισκέψεις του σε σχολεία προτού συλληφθεί για παιδική πορνογραφία (vid)
Οι επισκέψεις συγγραφέων σε σχολεία ως καλεσμένοι για το έργο τους, και οι συζητήσεις με μαθητές, είναι κάτι που συνηθίζεται και ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είχε επισκεφθεί πολλά. Κατά την παραμονή του στις αίθουσες συνομιλούσε με τους μαθητές για μια ή και μιάμιση ώρα. Στις εισηγήσεις του που είχαν καταγραφεί σε βίντεο συνήθιζε να μιλά για τα βιβλία του, τις επιρροές του, ενώ απαντούσε και σε ερωτήματα μαθητών για ζητήματα που τους απασχολούσαν.
Τι έλεγε για τις επισκέψεις του σε σχολεία
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου είναι προφυλακισμένος μετά τη σύλληψή του ενώ, σύμφωνα με όσα είπε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου, «η σύλληψη έγινε στις 18 Οκτωβρίου και η προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου. Ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η ερευνά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης».
Διευκρίνισε επίσης ότι «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι, φαίνεται να μην σχετίζεται με άλλες υποθέσεις, η συγκεκριμένη υπόθεση».
Η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας από τον συγγραφέα προκαλεί σοκ αφού ο ίδιος έκανε επισκέψεις σε σχολεία όλης της Ελλάδας και συνομιλούσε με εκατοντάδες μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.
Ο ίδιος είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη, σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα": «Οταν πηγαίνω στα σχολεία η επικοινωνία είναι αμφίδρομη. Εγώ προτιμώ τη συζήτηση με τα παιδιά. Προτιμώ να πηγαίνω εκεί και να ακούω τι θα μου πουν. Θέτω εγώ ερωτήματα τα οποία αρκετές φορές είναι και κατά κάποιο τρόπο προκλητικά, να τσιγκλήσω τα παιδιά για να βγάλω αυτό που έχουν μέσα τους. Και φυσικά το πρώτο που τους λέω είναι «ξεχάστε ότι είναι εδώ οι καθηγητές σας». Το ιδεώδες θα ήταν να έφευγαν οι καθηγητές από την τάξη και να ήμουν εγώ με τα παιδιά».
Ο συγγραφέας είχε χαρακτηρίσει μάλιστα μπερδεμένη τη νέα γενιά λέγοντας πως συνομιλούσε μέσω social media με εφήβους για να νιώθουν ότι έχουν έναν φίλο: «Σίγουρα είναι μία μπλεγμένη γενιά. Το ίντερνετ, τα κινητά, τα social έχουν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό τη ζωή τους και τη ζωή μας που μιλάμε για δύο διαφορετικούς κόσμους. Επικοινωνώ με παιδιά μέσω Facebook, επικοινωνώ και με παιδιά τηλεφωνικά. Θέλω όταν θα πάω στο σχολείο, μιλάμε για παιδιά λυκείου, θέλουν να με γνωρίζουν και πιο προσωπικά. Να συζητήσουν και πιο προσωπικά πράγματα. Θέλουν κατά κάποιο τρόπο έναν μεγαλύτερο φίλο για να του πουν κάποια πράγματα».
Από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"