Βαγγέλης Δρίσκας στο Action24: «Το εθνικό μας φαγητό είναι το σουβλάκι»
Ο Βαγγέλης Δρίσκας μίλησε στην Αθηναϊδα Νέγκα για την καριέρα του, αλλά και τι πιστεύουν οι Έλληνες για το φαγητό και τις προτιμήσεις τους.
Όπως ανέφερε αρχικά ο σεφ, η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει ότι «ξέρει να μαγειρεύει» - «Πολύ μικρό είναι το ποσοστό εκείνων όμως, που μαγειρεύουν καλά» είπε.
«Τα τελευταία χρόνια μπήκαμε στην ανταγωνιστική διαδικασία, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να μαγειρέψουμε καλύτερα. Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των Ελλήνων που μαγειρεύουν καλά. Αυτό έχω δοκιμάσει κι από κοντινές μου παρέες, συγγενείς και φίλους. Υποφέρουμε από το καλό φαγητό», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, εξήγησε πως όλοι έχουν την πεποίθηση ότι μαγειρεύουν καλά, ενώ δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. «Η μαγειρική είναι μια διαδικασία που αφορά τους πάντες. Όλοι αν μπούμε μέσα στην κουζίνα κι ανακατέψουμε μια κατσαρόλα, κάτι θα βγάλουμε, οπότε αυτό μας δίνει αυτόματα την αυτοπεποίθηση ότι ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Η μαγειρική στο μεταξύ, είναι τελείως ελεύθερη. Δεν υπάρχει φόρμουλα, ό,τι φτιάχνεις διορθώνεται, μόνο στο γλυκό δεν διορθώνεται. Οπότε πιστεύουμε όλοι ότι μαγειρεύουμε. Δεν είναι και δύσκολο τελικά. Το να παραγγείλεις στο τέλος είναι και πιο εύκολο», σημείωσε.
Όσο για την ελληνική κουζίνα, ο Βαγγέλης Δρίσκας ανέφερε: «Εμείς έχουμε τη δική μας κουζίνα. Η ελληνική κουζίνα είναι ένα σύνολο από τοπικές κουζίνες, οπότε είναι επόμενο να έχει επιρροές από εκεί που έχουν έρθει πρόσφυγες, γιατί έχουν φέρει και τις δικές τους συνήθειες. Το εθνικό μας φαγητό, θα έλεγα ότι είναι το σουβλάκι, τα ψητά γενικά. Το κρέας μιλάει στο DNA των Ελλήνων, ο μουσακάς είναι γραφικό φαγητό για τους ξένους. Αυτό που γοητεύει τους πάντες είναι το σουβλάκι».