Τροχαίο Ηράκλειο: Νεκρές 36χρονη μητέρα και δίχρονη κόρη της
Απίστευτη τραγωδία καταγράφηκε για μια ακόμη φορά στην άσφαλτο, καθώς σημειώθηκε θανατηφόρο τροχαίο λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης.
Συγκεκριμένα, στις 5:28 μ.μ, σύμφωνα με το neakriti σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο μεταξύ δυο οχημάτων στην διασταύρωση Φανερωμένης προς τη Γαλιά.
Τη ζωή τους έχασαν μια 36χρονη μητέρα και η μόλις 2 ετών κόρη της. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση, περίπου 100 μέτρα, από το σπίτι της γυναίκας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας από τους ανθρώπους που αντίκρισαν νεκρές μάνα και κόρη ήταν ο πατέρας της άτυχης γυναίκας.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. To ένα μετέφερε τη γυναίκα και το παιδί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Το άλλο μετέφερε στο Κέντρο Υγείας τους δύο επιβάτες τους δεύτερου οχήματος, για τους οποίους κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.
Τα αίτια πρόκλησης του τροχαίου διερευνώνται.
Ο αριθμός θυμάτων στην Ελλάδα είναι υψηλότερος από τον Μέσο Όρο τη Ευρώπης
Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά σε ατυχήματα σε δρόμους της ΕΕ.
Μεταξύ του 2010 και του 2019, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 23%.
Τα στοιχεία, ωστόσο, δείχνουν ότι ενώ οκτώ χώρες κατέγραψαν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας το 2019, η μείωση του ποσοστού θνησιμότητας έχει επιβραδυνθεί στα περισσότερα κράτη μέλη.
Το 2019, οι χώρες της ΕΕ με τα καλύτερα αρχεία οδικής ασφάλειας ήταν η Σουηδία και η Ιρλανδία, ενώ οι πιο αδύναμες ήταν η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία.
Το 2018, το 12% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε δρόμους της ΕΕ ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, ενώ μόνο το 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού εμπίπτει σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι τα άτομα νέας ηλικίας είναι πιθανότερο να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, οι θάνατοι αυτής της ηλικιακής ομάδας έχουν μειωθεί κατά 43% από το 2010.
Το ποσοστό θανάτων ηλικιωμένων (ηλικίας 65 ετών και άνω) αυξήθηκε από 22% το 2010 σε 28% το 2018. Τα παιδιά κάτω των 15 ετών αντιπροσώπευαν το 2%.
Τα τρία τέταρτα (76%) των θανατηφόρων ατυχημάτων σε όλη την ΕΕ είναι άνδρες, κάτι το οποίο παραμένει σχετικά αμετάβλητο από το 2010.
Οι επιδόσεις της Ελλάδας σε θέματα οδικής ασφάλειας σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση από το 2010 (-45%).
Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 65 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.