Τρόμος στο Πακιστάν: Μπαλούχοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε τρένο - Κρατούν 450 επιβάτες σε ομηρεία
Ανάμεσα στους ομήρους συγκαταλέγονται μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που έσπευσαν στο σημείο.

Αυτονομιστές μαχητές πυροβόλησαν την Τρίτη κατά επιβατικού τρένου που μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, τραυματίζοντας τον μηχανοδηγό.
Το Jaffar Express, με περίπου 400 επιβάτες πραγματοποιούσε τοπικό δρομολόγιο από την Κουέτα στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν προς την Πεσαβάρ στην Χάιμπερ Παχτούνχβα όταν οι ένοπλοι πυροβόλησαν εναντίον του, σύμφωνα με αξιωματούχους των σιδηροδρόμων.
Σε ανακοίνωσή του, ο Απελευθερωτικός Στρατός των Μπαλόχ (BLA), η μαχητική αυτονομιστική ομάδα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και ανέφερε ότι κρατάει ομήρους τους επιβάτες αλλά και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν φτάσει στον τόπο του συμβάντος, στην περιοχή ωστόσο τα μέλη της οργάνωσης τους επιτέθηκαν αφοπλίζοντάς τους. Η κυβέρνηση του Μπαλουχιστάν έχει επιβάλει έκτακτα μέτρα και όλοι οι θεσμοί έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, σύμφωνα με το Reuters.
Μια εξέγερση δεκαετιών στο Μπαλουχιστάν από αυτονομιστικές μαχητικές ομάδες έχει οδηγήσει σε συχνές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, του στρατού και των κινεζικών συμφερόντων στην περιοχή, πιέζοντας τα αιτήματα για μερίδιο σε πόρους πλούσιους σε ορυκτά.
Το BLA, η μεγαλύτερη εθνοτική αντάρτικη ομάδα που έχουν πολεμήσει την κυβέρνηση του Πακιστάν, επιδιώκει την ανεξαρτησία του Μπαλουχιστάν λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται άδικα τους πλούσιους πόρους φυσικού αερίου και ορυκτών.