Τραγωδία στην Ξάνθη: Μυστήριο γύρω από τον θάνατο του 16χρονου - Τι ερευνούν οι αρχές
Το σενάριο της διαρροής υγραερίου. Στην εντατική του Ιπποκρατείου τα δυο κορίτσια 15 και 18 ετών, η κατάστασή τους παραμένει κρίσιμη.
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνουν Πυροσβεστική και Αστυνομία που ξεκίνησαν τη διερεύνηση των αιτίων πίσω από την τραγωδία στην Ξάνθη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο -μάλλον από ασφυξία- ενός 16χρονου, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και οι άλλες τρεις αδελφές του.
Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διακομίστηκαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από το μεσημέρι της Παρασκευής (29/11) οι δύο αδελφές 15 και 18 ετών, από τα τέσσερα παιδιά που βρέθηκαν το πρωί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση στο σπίτι τους στο Μαγικό Ξάνθης. Ο 16χρονος αδελφός τους έχασε τη ζωή του ενώ η 20χρονη αδελφή τους νοσηλεύεται σε Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης. Η τοπική κοινωνία στην Ξάνθη βρίσκεται σε σοκ από την ανείπωτη τραγωδία που αποκαλύφθηκε.
Στο μικροσκόπιο των ερευνών η δεξαμενή υγραερίου
Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ξάνθης, προκάλεσε η τραγωδία στο χωριό Μαγικό. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης έδωσε εντολή για διενέργεια ιατροδικαστικής έκθεσης στη σορό του 16χρονου παιδιού καθώς και την σύνταξη πραγματογνωμοσύνης στην εγκατάσταση υγραερίου, που φέρεται να τοποθετήθηκε το προηγούμενο 24ωρο. Για την υπόθεση ενημερώνεται διαρκώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ξάνθης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα με καταγωγή από την Ουκρανία είχε παντρευτεί έναν Έλληνα αστυνομικό ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή και απέκτησαν τα τέσσερα παιδιά. Εκπαιδευτικός στο επάγγελμα η μητέρα, είχαν αγοράσει το οικόπεδο που έφτιαξαν αργότερα το σπίτι έξω από το χωριό Μαγικό πριν από 6 χρόνια περίπου. Ο πατέρας της οικογένειας είχε καταγωγή από διπλανό χωριό.
Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Η πρώτη ένδειξη για την τραγωδία υποδεικνύει διαρροή υγραερίου από τις σωληνώσεις θέρμανσης. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υγραέριο είναι βαρύτερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα, με αποτέλεσμα η διαρροή να συγκεντρώνεται και να παραμένει κοντά στο έδαφος. Αυτό πιθανότατα να εξηγεί και το γεγονός ότι η μητέρα, η οποία βρίσκονταν στον επάνω όροφο -στο ισόγειο- δεν επηρεάστηκε, σε αντίθεση με τα παιδιά που κοιμούνταν στο υπόγειο, το οποίο είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο του 16χρονου. Οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν από τον ειδικό πραγματογνώμονα που θα οριστεί για την περίπτωση.