To Τ - 1000 από τον Εξολοθρευτή είναι γεγονός
Η ρομποτική όπως καταλαβαίνετε έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό.
Το Terminator 2 του James Cameron, παραμένει μέχρι και σήμερα από τις πιο ακριβοπληρωμένες παραγωγές (για την εποχή της) στο Σινεμά. Τα ειδικά εφέ του έργου έχουν μείνει στην ιστορία. Αλήθεια, το T-1000 ήταν όντως εμπνευσμένο; Ήταν βλέπετε υγρό μέταλλο (Liquid Metal) ή αν θέλετε μιμητικό κράμα μετάλλου...
Οι Κινέζοι έφτιαξαν Cyborg που περνάει μέσα από κάγκελα. Τελικά, οι ταινίες εμπνέονται από την επιστήμη ή μήπως οι επιστήμονες εμπνέονται και παίρνουν ιδέες από τον κινηματογράφο; Οι ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ρομπότ το οποίο μπορεί να παίρνει υγρή μορφή (όλα είναι σινεμά). Συναρμολογείται ξανά σε στέρεη μάζα, όπως δηλαδή συνέβαινε με το Τ-1000 (ο κακός Εξολοθρευτής από το μέλλον τον οποίο υποδυόταν ο Robert Patrick στο Judgment Day).
Στις δοκιμές οι επιστήμονες έδωσαν στέρεη μορφή στο ρομπότ το οποίο στη συνέχεια υγροποιήθηκε
https://www.youtube.com/watch?v=WFkBbIJ8ApA
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Matter. Το Cyborg (κυβερνοοργανισμός - ανθρωποειδές) πέρασε από ένα φράγμα από κάγκελα και έγινε πάλι στέρεο. Όσοι έχετε δει (δείτε το) τον Εξολοθρευτή 2 του 1991, θα καταλάβετε. Είναι ακριβώς η σκηνή που το T - 1000 περνάει μέσα από τα κάγκελα του ιδρύματος.
Η χρήση του
Το ερώτημα που γεννιέται είναι σε τι μπορεί να μας φανεί χρήσιμο ένα τέτοιο ρομπότ (είναι τρομακτικό). Οι επιστήμονες αναφέρονται στις πολλαπλές χρήσεις του. Συγκεκριμένα, τα ρομπότ θα είναι ικανά να διαπερνάνε το ανθρώπινο σώμα (θυμηθείτε τη σκηνή στο The Matrix Reloaded, όταν και ο Neo διαπερνά το σώμα της Trinity και της κάνει reload) και να βάζουν φάρμακα εκεί που χρειάζεται, ενδεχομένως για κάποια θεραπεία. Θα μπορούν να αφαιρούν ξένα αντικείμενα από το σώμα μας και να επισκευάζουν ηλεκτρονικά συστήματα (προσοχή όμως με το Skynet, μην αποκτήσει νοημοσύνη...). Tο σημαντικότερο είναι ότι το Cyborg θα μπορεί να αλλάζει μορφές. Τα περισσότερα ρομπότ είναι σκληρά ή μαλακά. Αυτό όμως είναι και τα δύο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές και διάφορες εργασίες και να αντικαθιστά τα παλιότερης τεχνολογίας ρομπότ (στη Ρομποτική Χειρουργική συμβαίνει ήδη, Καρδιολόγοι επιβεβαιώνουν την ασφαλή χρήση τους. Βοηθάνε σε μεγάλο βαθμό).
Το μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε για το ρομπότ ονομάζεται γάλλιο. Το γάλλιο είναι ένα μαλακό μέταλλο με σημείο τήξης 29.76 βαθμούς Κελσίου, πιο κάτω δηλαδή από τη μέση θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος. Στη συνέχεια, πλαισίωσαν το γάλλιο με μαγνητικά σωματίδια δημιουργώντας μία “ενεργομαγνητική μεταβατική μηχανή στερεής-υγρής φάσης”.
Καταλήγωντας, το συγκεκριμένο ρομπότ - cyborg θα μπορεί εύκολα να μπει στο σώμα μας. Πάντα όμως με την ιατρική καθοδήγηση ενός ειδικού, για να αφαιρεί ξένα σώματα. Τα τελευταία χρόνια η ρομποτική συνεισφέρει σημαντικά στην Ιατρική. Η Τεχνολογία έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας. Στο μόνο που χρειάζεται να εστιάσουμε είναι στην ασφαλή και μόνο χρήση της. Ο άνθρωπος (και μέσα από τις ταινίες) έχει αποδείξει ότι μπορεί να την χρησιμοποιήσει και αρνητικά.
H σκηνή με το υγρό μέταλλο στο Terminator 2 έγινε μέσω υπολογιστή.
https://www.youtube.com/watch?v=u8h8d2XLWKY
Affirmative.