Το μενού που ετοιμάζει η Λετίθια κάθε Χριστούγεννα: Παραδοσιακό και με ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο
Παρά το γεγονός ότι η Λετίθια έχει περιορίσει τους εορτασμούς στα Ανάκτορα χωρίς πολλούς καλεσμένους το γεύμα παραμένει πάντα γκουρμέ.
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στα ισπανικά Ανάκτορα λίγες εβδομάδες πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων καθώς οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά για ακόμη μια χρονιά.
Κάθε χρόνο, η βασίλισσα Λετίθια είναι επιφορτισμένη με τον σχεδιασμό του μενού που προσφέρει στην οικογένειά της την παραμονή των Χριστουγέννων στο οικογενειακό ρεβεγιόν που κάνει στο Παλάτι. Ως ειδικός σε θέματα διατροφής, η Λετίθια φροντίζει την κάθε λεπτομέρεια ώστε όλα να πάνε όπως τα σχεδίασε.
Εκτός από τι κόρες της Λεονόρ και Σοφία που θα διακόψουν τις σπουδές τους για να περάσουν τις γιορτές μαζί με τους γονείς τους, στο Παλάτι της Θαρθουέλα θα βρίσκεται επίσης και η μητέρα της Λετίθια, Παλόμα Ρακοσολάνο.
Τη γιορτινή βραδιά θα ολοκληρώσει και ένα φανταστικό μενού, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, το οποίο επιμελείται η Ισπανίδα βασίλισσα.
Το deli μενού για το βασιλικό τραπέζι
Σύμφωνα πάντα με το περιοδικό Lecturas, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι μια ευκαιρία για τη Λετίθια να παρακάμψει τους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλει για το διαιτολόγιό της.
Ανάμεσα στα πιάτα που απολαμβάνουν κάθε χρόνο οι Φελίπε, Λετίθια, Λεονόρ και Σοφία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η κλασική γεμιστή γαλοπούλα με λαχανικά, καπνιστός σολομός, πουτίγκα θαλασσινών, χαμόν ιμπέρικο, φουά γκρα.
Ωστόσο, ένα από τα περίεργα και πιο ακριβά εδέσματα που αναμένεται να βρίσκονται πάνω στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι οι angulas. Πρόκειται για ένα προϊόν delicatessen της Ισπανίας και δεν είναι άλλο από τον γόνο χελιού η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ το κιλό.
Κλείνοντας το εορταστικό μενού, για επιδόρπιο, ο βασιλιάς και η βασίλισσα επιλέγουν μερικά χριστουγεννιάτικα γλυκά, φρούτα και παγωτό με γεύση καφέ, το οποίο είναι το αγαπημένο της μητέρας της βασίλισσας.