Το κλασσικό λάθος που κάνουμε όταν βράζουμε ζυμαρικά - Έτσι «χάνεται» όλη η νοστιμιά
Αυτός ο τρόπος όχι μόνο δεν βοηθά στο να σωθεί το πιάτο μας αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα - Διάσημος σεφ εξηγεί

Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να βγάζουμε από την κατσαρόλα μακαρόνια που μοιάζουν περισσότερο με μια μάζα ζυμαρικών παρά με απολαυστικές μερίδες. Σύμφωνα με τον διάσημο τηλεοπτικό σεφ Στέφεν Χένσλερ, το πρόβλημα δεν οφείλεται στη μέθοδο στραγγίσματος ή στο είδος των ζυμαρικών, αλλά σε ένα κλασικό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι κατά το βράσιμο.
Πολλοί πιστεύουν ότι αν προσθέσουν λάδι στο νερό βρασμού, τα ζυμαρικά δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους. Ωστόσο, αυτή η δημοφιλής συμβουλή δεν λειτουργεί. Ο Χένσλερ εξηγεί γιατί αυτός ο τρόπος όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά κάνει τα πράγματα χειρότερα.
«Το λάδι απλά επιπλέει στην επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια καλύπτει τα ζυμαρικά όταν τα στραγγίζεις. Αυτό εμποδίζει τη σωστή απορρόφηση της σάλτσας, με αποτέλεσμα η γεύση να μην είναι τόσο πλούσια όσο θα έπρεπε», λέει χαρακτηριστικά ο σεφ στους ακολούθους του στο Instagram.
Με άλλα λόγια, το λάδι όχι μόνο δεν αποτρέπει το κόλλημα, αλλά μειώνει και την ικανότητα των ζυμαρικών να «δέσουν» με τη σάλτσα, κάτι που είναι απαραίτητο για ένα νόστιμο πιάτο.
Αφού το λάδι δεν είναι η λύση, τι μπορείς να κάνεις για να βεβαιωθείς ότι τα ζυμαρικά σου θα είναι αλ ντέντε και δεν θα κολλήσουν; Ο Χένσλερ προτείνει ένα απλό αλλά αποτελεσματικό μυστικό: «Αυτό που πραγματικά βοηθά είναι να χρησιμοποιήσεις αρκετό νερό και να ανακατεύεις τα ζυμαρικά περιστασιακά».
Το μεγάλο σκεύος με άφθονο νερό δίνει στα ζυμαρικά τον απαραίτητο χώρο για να κινούνται ελεύθερα, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να κολλήσουν. Επιπλέον, το τακτικό ανακάτεμα κατά το βράσιμο αποτρέπει τη συγκέντρωσή τους σε ένα σημείο.