Τι να προσέξετε στο ρεβεγιόν σε εστιατόρια και ταβέρνες
Στην τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τις κρατήσεις τους σε εστιατόρια και ταβέρνες για το Ρεβεγιόν.
Μιλώντας στο Action24 ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης τόνισε ότι πριν επιλέξουμε κάποιο εστιατόριο να κάνουμε κάποια έρευνα στην κριτική και τα σχόλια που έχει δεχθεί. Επισήμανε ότι κριτήριο για την καθαριότητα ενός εστιατορίου είναι η τουαλέτα κι αν η κατάσταση δεν είναι καλή, προέτρεψε τους καταναλωτές να φεύγουν.
Το θέμα φρέσκο πρέπει να αναγράφεται όπως και με αστερίσκο το κατεψυγμένο. Το ίδιο ισχύει για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τη φέτα, ο καταναλωτής πρέπει να ξέρει αν είναι κανονική ή λευκό τυρί.
Απαγορεύεται η χρέωση κουβέρ, που είναι τα σερβίτσια, ενώ ψωμί και νερό θα πρέπει να χρεώνονται μόνον εφόσον κάποιος τα παραγγείλει σημείωσε επίσης ενώ πρόσθεσε ότι στα τραπέζια θα πρέπει να υπάρχουν τιμοκατάλογοι ανά δεύτερο τραπέζι και εμείς πρέπει να βλέπουμε τις τιμές.
Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια εστιατορίου Ελένη Σταύρου τόνισε ότι το εστιατόριο που θα επιλέξουν οι καταναλωτές να είναι εγνωσμένης αξίας καθαρό και να είναι εφοδιασμένο με κατάλληλα προϊόντα. Όπως είπε οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει, τα πιάτα είναι γαλοπούλα και γουρουνόπουλο, σαλάτες με ρόδια και κράνμπερι, χαμόγελο και ωραία μουσική. «Τα περισσότερα εστιατόρια δεν χρεώνουν κουβέρ κι αν το κάνουν, κακώς. Είναι λίγοι και αμαυρώνουν το επάγγελμα».
Πρόσθεσαν δε ότι λάδι και ξύδι πρέπει να είναι σφραγισμένα ενώ και το αλάτι και το πιπέρι πρέπει να έρχονται σε φακελάκια.