Τι ερευνά η ΕΛΑΣ για το τροχαίο στην Εγνατία - Εξετάζεται αν ο οδηγός έκανε LIVE πριν τη σύγκρουση
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα απολογηθεί ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε τη φονική καραμπόλα μέσα στα διόδια.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να εξακριβωθούν ακριβώς τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στα διόδια του Πολύμυλου το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης (15/5), που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός ζευγαριού.
Ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού, με καταγωγή από την Ουκρανία, που προκάλεσε τη φονική καραμπόλα αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής. Εις βάρος του 38χρονου, ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών, ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος, που είναι κακούργημα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση κατά συρροή σωματικών βλαβών.
Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίζεται ότι του έκοψε τον δρόμο ένα αυτοκίνητο την ώρα που πήγαινε να περάσει από τα διόδια και για να αποφύγει το αυτοκίνητο έκοψε το τιμόνι αριστερά και έτσι συνέβη το δυστύχημα. Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση, ο 38χρονος παραμένει υπό κράτηση.
Εξετάζεται μήπως δεν κοιτούσε τον δρόμο αλλά το κινητό του
Την ίδια ώρα οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο ο οδηγός της νταλίκας να είχε αποσπάσει την προσοχή του από την οδήγηση μιας και από τα στοιχεία φαίνεται να μην φρέναρε, παρά τις προειδοποιητικές πινακίδες για διόδια και ενώ επικρατούσε πυκνή ομίχλη με ορατότητα που δεν ξεπερνούσε τα 20 μέτρα.
Ένα από τα ενδεχόμενα που ερευνά η ΕΛΑΣ είναι μήπως ο 38χρονος οδηγός κοιτούσε το κινητό του τηλέφωνο και οχι τον δρόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ουκρανός ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media και φέρεται να είχε συνήθεια να κάνει live βίντεο στα δρομολόγιά του με την νταλίκα.
Σε βίντεο που μετέδωσε το Star, φαίνεται ότι ο 38χρονος κοιτούσε την οθόνη του κινητού, έδειχνε τη διαδρομή και δεν σταματούσε τη ζωντανή μετάδοση, ούτε όταν οδηγούσε νύχτα. Το τελευταίο του δρομολόγιο είχε προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Μετέφερε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κομπόστα σε γυάλινα βάζα, μια διαδρομή που είχε κάνει ξανά στο παρελθόν.
Πάντως, από την προανάκριση δεν προκύπτει ότι ο οδηγός του πρώτου οχήματος μπήκε στη λωρίδα e-pass και έκανε όπισθεν. Επίσης, σύμφωνα με την Τροχαία, στο σημείο υπήρχε περιπολικό με αναμμένο φάρο για να στέλνει προειδοποιητικό σήμα στους οδηγούς για την πυκνή ομίχλη.
Το φορτηγό διαπέρασε μια πλευρά του σταθμού
Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Kωνσταντίνος Κουτσούκος, αναφερόμενος στο δυστύχημα είπε μεταξύ άλλων: «Το μήκος των λωρίδων που έχουμε στον συγκεκριμένο σταθμό μας έχει μήκος 70 μέτρων. Το φορτηγό από τη μία πλευρά του σταθμού τη διαπέρασε, έσπασε ό,τι υπήρχε από εξοπλισμό, προφανώς χτύπησε τα οχήματα και βρέθηκε στην άλλη πλευρά.
Αντιλαμβάνομαι ότι όταν υπάρχει τέτοια σφοδρότητα για να φθάσει ένα φορτηγό να διαπεράσει όλα αυτά και να φθάσει στην άλλη πλευρά του σταθμού, η ταχύτητα πρέπει να ήταν μεγάλη». Για το γεγονός ότι στο σημείο παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της ομίχλης ο κ. Κουτσούκος είπε ότι, «εμείς έχουμε κάποια ειδικά φώτα στον σταθμό και υπάρχουν και ηλεκτρονικές σημάνσεις πριν φθάσει κάποιος στον σταθμό».