Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη με όρους η 50χρονη που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της με υδράργυρο
Ο φάκελος της δικογραφίας μπήκε αρχικά στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα και τελικώς η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.
Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία της στον 1ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 50χρονη που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της, χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου.
Η ίδια φέρεται να αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο που της αποδίδεται, ενώ στο πλευρό της βρέθηκαν τα παιδιά τους, που μάλιστα εξετάστηκαν από τον ίδιο ανακριτή καταθέτοντας υπέρ της. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.
Η υπόθεση, που μοιάζει με θρίλερ, απασχόλησε τα τελευταία 6 χρόνια τις διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης μέχρι που η εισαγγελέας άσκησε δίωξη εις βάρος της πολωνικής καταγωγής γυναίκας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Ο άνδρας -περίπου 60 ετών- είχε νοσηλευθεί το καλοκαίρι του 2018 στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, με πιθανό ισχαιμικό επεισόδιο, που όμως δεν επιβεβαιώθηκε. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γιατροί διαπίστωσαν ύποπτες εκροές υδραργύρου από τα αφτιά του.
Αφού πήρε εξιτήριο, ο ημεδαπός άνδρας έχασε τη ζωή του τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, όπως ανέφερε το πιστοποιητικό θανάτου.
Οι ύποπτες ποσότητες υδράργυρου που είχαν ανιχνευθεί κατά την προηγούμενη νοσηλεία του ωστόσο, χτύπησαν «καμπανάκι» στην ΕΛ.ΑΣ. και υπό αυτές τις συνθήκες κινήθηκε η διαδικασία εκταφής της σορού του για περαιτέρω έρευνες.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τα ιατροδικαστικά ευρήματα που ακολούθησαν προέκυψαν υπερβολικές συγκεντρώσεις υδραργύρου (βαρύ μέταλλο) στα όργανά του, οπότε κινήθηκαν διαδικασίες για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο φάκελος της δικογραφίας φαίνεται πως αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο, αλλά ανασύρθηκε με πρωτοβουλία εισαγγελέα και τελικώς η γυναίκα κατέστη κατηγορούμενη για τον θάνατο του συζύγου της.