Θέμης Σοφός: Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου θέλει, αλλά όπου προβλέπει ο νόμος
Μαίνεται η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Κουφοντίνα, ενώ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη για αναβολή έκτισης της ποινής του, που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του, Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμης Σοφός, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας. Απομένει η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, για τη δεύτερη προσφυγή του Δημήτρη Κουφοντίντα στη Δικαιοσύνη, η οποία αφορά το αίτημά του για μεταφορά από τις φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Κορυδαλλού, και όχι σ’ αυτές του Δομοκού.
Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασμένος σε ισόβια τρομοκράτης έχει πλέον και τον δικηγόρο Θέμη Σοφό στην υπεράσπισή του. Με κεντροδεξιές πολιτικο - ιδεολογικές αναφορές και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ ο κ. Σοφός, προσδίδει στη νομική υπεράσπιση και μία ήπια διάσταση, ενώ απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό. Μιλώντας στον Real fm, ο κ. Σοφός εξήγησε ότι η αίτηση διακοπής της ποινής αφορά συγκεκριμένα την προσωρινή διακοπή της ποινής, προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα και να συνεχίσει μετά την έκτιση της ποινής του.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Όσον αφορά την προσφυγή κατά της απόρριψης αιτήσεως επαναμεταγωγής Κουφοντίνα, τόνισε ότι είναι προπαγανδιστική η τοποθέτηση από διάφορες πλευρές ότι η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει τη χάρη στον κρατούμενο να πάει εκεί όπου εκείνος θέλει. «Ο Κουφοντίνας δεν ζήτησε να πάει όπου εκείνος θέλει, αλλά εκεί όπου ο νόμος προβλέπει», υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.
Από την πλευρά της, η Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε γιατί ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν ακολούθησε εξ’ αρχής τη νομική οδό, είπε πως όταν έγινε η μεταγωγή του τον Νοέμβριο στο Δομοκό.
Η Ιωάννα Κούρτοβικ
Όπως είπε, «ζητήθηκε η αιτιολογία, ώστε να προσβληθεί η απόφαση βάσει νόμου, δεν μας δόθηκε το σχετικό έγγραφο. Στις 7/1 η Νικολάου μάς έλεγε ότι μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό και μετά λόγω Covid στο Δομοκό. Κατά τη διαδικασία υπήρχε από παντού άρνηση, διότι κανείς δεν αναλάμβανε την αρμοδιότητα. Δεν μας δόθηκαν επί δύο μήνες οι αποφάσεις και, όταν μας δόθηκαν, δεν υπήρχε κείμενο αποφάσεων. Δεν έχουμε ένα συνταγματικό δικαστήριο που να εξετάζει τις παραβιάσεις του νόμου».
Η Ιωάννα Κούρτοβικ επανέλαβε ότι «έχει παραβιαστεί το Σύνταγμα και ο νόμος και η πολιτεία κινείται με πολεμική διάθεση απέναντι στον άνθρωπο και σε μένα» και κάλεσε τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής να πάρει πίσω την απόφασή της και «να εφαρμόσει τον νόμο που παραβίασε», όπως υποστήριξε.