Θάνατος 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα: «Το κορίτσι υπέστη δύο ανακοπές» - Συγκλονιστική μαρτυρία
Θάνατος 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα: Δυσκολεύονται να πιστέψουν οι οικείοι της πως η 15χρονη μαθήτρια έφυγε από τη ζωή την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της, στην σχολική τους εκδρομή στα Τρίκαλα. Ο Λουκάς Ντούβας, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου ΓΕΛ Βύρωνα, μίλησε για τον θάνατο της 15χρονης.
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι έφυγε από την ζωή από παθολογικά αίτια, ενώ είχε προβλήματα με την καρδιά του. «Λιποθύμησε στο κέντρο που διασκέδαζαν, τα παιδιά της έκαναν αέρα, δεν ήξεραν τι συμβαίνει. Ο γιατρός που συνόδευε τα παιδιά, επανέφερε το κορίτσι με ΚΑΡΠΑ», είπε ο κ. Ντούβας, όμως μετά την πρώτη ανακοπή που υπέστη το κορίτσι, όπως ανέφερε, υπέστη και δεύτερη ανακοπή, που στάθηκε μοιραία για την ζωή της.
«Πριν από κάθε πολυήμερη εκδρομή, το σχολείο ζητά υπεύθυνες δηλώσεις από τους γονείς για το εάν τα παιδιά τους έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας. Αυτή η δήλωση υπάρχει στο αρχείο του σχολείου. Το παιδί συμμετείχε στην εκδρομή με την συναίνεση των γονιών του», σημείωσε ο κ. Ντούβας, σχολιάζοντας αναφορές σε τοπικά ΜΜΕ των Τρικάλων, ότι το κορίτσι αντιμετώπιζε συγκεκριμένα και γνωστά προβλήματα υγείας.
Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 5ου Γενικού Λυκείου Βύρωνα, «στο σχολείο σήμερα η Α’ τάξη δεν θα κάνει μάθημα. Με την εποπτεία του Υπ. Παιδείας και του Δήμου, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι θα βρεθούν κοντά στα παιδιά της τάξης της άτυχης κοπέλας. Ψυχολόγοι πήγαν και στο ξενοδοχείο των παιδιών, τα ξημερώματα του Σαββάτου», για να τα βοηθήσουν να διαχειριστούν τον θάνατο της συμμαθήτριας και φίλης τους.
Ο κ. Ντούβας περιγράφοντας το άτυχο κορίτσι, έκανε λόγο για ένα «καταπληκτικό, έξυπνο, ήσυχο παιδί, που δεν δημιουργούσε προβλήματα».
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή θα ακολουθήσουν, όπως σε κάθε περίπτωση θανάτου νεαρού ατόμου, περαιτέρω εξετάσεις για την πλήρη διερεύνηση τυχόν ύπαρξης παθολογικού υπόβαθρου ή άλλου εξωγενούς παράγοντα.
Κατά τη μεταφορά του κοριτσιού στο Νοσοκομείο Τρικάλων, οι γιατροί προσπαθούσαν επί δυο ώρες να το επαναφέρουν, τοποθετώντας ακόμη και βηματοδότη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.