ΣΥΡΙΖΑ για πόθεν έσχες: Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα»; - Τι γίνεται με το Ζαγόρι;
Να περάσει στην αντεπίθεση επιχειρεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του πόθεν έσχες έπειτα και από την αναταραχή που προκάλεσαν στο εσωτερικό του κόμματος οι δηλώσεις Οικονόμου
Οι δηλώσεις Οικονόμου στο Action 24 προκάλεσαν νευρική κρίση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πλέον επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση καταθέτοντας σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, με τελικό αποδέκτη βέβαια τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως προς το πόθεν έσχες αλλά και τις αγορές του πρωθυπουργού.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως υπάρχει μία συγκεκριμένη αλλαγή στη σχετική νομοθεσία για το πόθεν έσχες που γεννά ερωτήματα εάν και κατά πόσο υπάρχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», όπως αναφέρει, που δεν επιθυμούν να εντοπιστούν.
H ανακοίνωση και τα έγγραφα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο διάβολος, λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και το επιτελικό (βλέπε βαθύ) κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν θα μπορούσε να μην τις αξιοποιεί προς όφελος του, σε κάθε ευκαιρία.
Επειδή, λοιπόν, η ΝΔ επέλεξε προεκλογικά, μέσω της συζήτησης για το πόθεν έσχες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, να αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καλό είναι να της θυμίσουμε μια, πιθανότατα καθόλου αθώα, «λεπτομέρεια»: Στον τελευταίο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το «πόθεν έσχες» (Ν. 5026/2023), απαλείφθηκε η διάταξη περί υποχρέωσης δήλωσης των μετρητών που διατηρούνται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων (φωτό 1).
Μια τροποποίηση, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να κάνει ό,τι αγορά επιθυμεί, επικαλούμενος τα μετρητά που… έκρυβε κάτω από το πάπλωμά του και τα οποία, πλέον, δεν είναι υποχρεωμένος να τα δηλώσει!
Με τον προηγούμενο νόμο (Ν. 3213/2003 και τις τροποποιήσεις του) οι υπόχρεοι όφειλαν να δηλώνουν εκτός από τις τραπεζικές καταθέσεις τους και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία, μεταξύ των οποίων και «το σύνολο των μετρητών άνω των 30.000 ευρώ» που διέθεταν εκτός τραπεζών (φωτό 2), κάτι που αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στον νόμο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία.
Γι' αυτό δεν ανοίγουν την πλατφόρμα και δεν υποβάλουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου τις δηλώσεις πόθεν έσχες τους; Έχουν αγορές με «αδιευκρίνιστα», που δεν θέλουν να εντοπιστούν;
Ο κ. Μητσοτάκης ας καταλάβει ότι στο σπίτι του Βολταίρου καταντά χυδαία υποκρισία να μιλούν για πόθεν έσχες.
Και ας πράξει το αυτονόητο, όπως ακριβώς τον κάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: να καταθέσει το «πόθεν έσχες» του για το 2022 και το 2023, ώστε να δούμε πόσα έχουν γίνει σήμερα τα ακίνητά του. Και να μάθουμε επιτέλους, αν περιλαμβάνονται στις δηλώσεις αυτές τα 2 ακίνητα στο Ζαγόρι και την πηγή προέλευσης των χρημάτων αγοράς τους, καθώς δεν είναι δηλωμένα στο τελευταίο «πόθεν έσχες»