Συνταγή για πρωτότυπο κέικ με παντζάρια και σοκολάτα - Κάντε τη διαφορά
Kέικ: Οι περισσότεροι είμαστε συνηθισμένοι σε κλασικούς συνδυασμούς, όσον αφορά το παραδοσιακό γλυκό.
Η συνταγή που ακολουθεί συνδυάζει δυο εντελώς διαφορετικά υλικά, τα παντζάρια που έχουμε συνηθίζει να χρησιμοποιούμε σε αλμυρά πιάτα, με την αγαπημένη σοκολάτα. Όταν το δοκιμάσαμε για πρώτη φορά, μείναμε έκπληκτοί με τη νοστιμιά του.
Η ερώτηση αν τα παντζάρια μπορούν να γίνουν μέρος μια γλυκιά παρασκευής μπορεί να απαντηθεί μόνο εάν τολμήσετε να φτιάξετε το συγκεκριμένο κέικ. Σκεφτείτε μόνο ότι στις αγγλοσαξονικές χώρες είναι πολύ συνηθισμένο να τα χρησιμοποιούν και σε γλυκά, λόγω του χρώματός τους αλλά και της ζαχαρώδους υφής τους.
Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Υλικά
- 400 γρ. παντζάρια βρασμένα
- 230 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά μέτρια
- 240 γρ. αλεύρι 00
- 16 γρ. μαγιά σε σκόνη
- 30 γρ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας μαύρης σοκολάτας
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφού βράσουμε τα παντζάρια αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε κύβους. Στη συνέχει βάζουμε τα παντζάρια μαζί με 30 ml λάδι σε ένα πολυμίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία και ομοιογενή κρέμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τους εσωτερικούς σπόρους της βανίλιας. Δουλεύουμε το μείγμα για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Ύστερα προσθέτουμε το μίγμα από τα παντζάρια.
Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ακόμα λίγο λάδι περίπου 200 ml. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε σταδιακά στη ζύμη το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο με τη μαγιά και το κακάο. Τέλος προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Στην επιφάνεια, ρίχνουμε αν θέλουμε μερικά κομματάκια σοκολάτα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Πριν βγάλουμε τον φούρνο, κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να ελέγξουμε το μαγείρεμα.
(Συνταγή soniaperonaci.it)