Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε σκευάσματα ντόπινγκ σε αθλητές - Ανάμεσά τους και ο Μήτογλου
Στη σύλληψη ενός γιατρού με την κατηγορία για χορήγηση σκευασμάτων ντόπινγκ και άλλων μη εγκεκριμένων θεραπειών σε αθλητές, καθώς και απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ προχώρησε χτες (01/11) η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή επιθεωρητών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν από την έρευνα, η γιατρός χορηγούσε τις εν λόγω θεραπείες κυρίως σε αθλητές, είτε στο χώρο του πελάτη, είτε στην οικία της, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητα της.
Μάλιστα, για τη διαφήμιση των προϊόντων που προσέφερε, είχε δημιουργήσει και σχετική ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα για τη νομιμοποίηση της δραστηριότητας της είχε συστήσει εταιρία με ανύπαρκτες, όπως διαπιστώθηκε, εγκαταστάσεις.
Η χορήγηση των θεραπειών είχε σκοπό την αποκατάσταση τραυματισμών, την ενίσχυση των αθλητικών επιδόσεων και του ανοσοποιητικού συστήματος, την αντιμετώπιση της εξάντλησης, την απώλεια βάρους, την αύξηση της λίμπιντο καθώς και την καταπολέμηση της γήρανσης.
"Θύμα" της υπόθεσης και ο Ντίνος Μήτογλου
Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι πως ανάμεσα στους αθλητές που την «πάτησαν» ήταν και ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και της Αρμάνι Μιλάνο, Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος απευθύνθηκε στην συγκεκριμένη γιατρό μετά τον τραυματισμό του.
Η γιατρός τον διαβεβαίωνε πως τα σκευάσματα που του δίνει είναι απολύτως νόμιμα και ο παίκτης, εν αγνοία του, έπαιρνε φάρμακα τα οποία όπως αποδείχτηκε τον οδήγησαν στο να βγει θετικός στον έλεγχο αντιντόπινγκ.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος ο Μήτογλου κατονόμασε την ιατρό που τον ώθησε στο να υποβληθεί σ' αυτή την διαδικασία με τα φάρμακα τα οποία ήταν, εν τέλει, «παράνομα».
Τα συστατικά των θεραπειών προέρχονταν από τρεις (3) κατηγορίες σκευασμάτων και συγκεκριμένα:
- μη γνήσια φαρμακευτικά σκευάσματα (ντόπινγκ) με πλαστή ταινία γνησιότητας του ΕΟΦ,
- φαρμακευτικά σκευάσματα με απαγορευμένες ουσίες από το εξωτερικό χωρίς άδεια κυκλοφορίας του ΕΟΦ και
- φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία είχε αποκτήσει μέσω εικονικών συνταγογραφήσεων προκαλώντας οικονομική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος των προαναφερόμενων σκευασμάτων, τα οποία απεστάλησαν στον ΕΟΦ για εργαστηριακή εξέταση , ενώ κατασχέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση.
Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.