Στο σφυρί άλλα δύο ακίνητα του Λάκη Γαβαλά με τίμημα που ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ
Ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη συνολικά επτά φορές, με αποκορύφωμα το 2012, όταν παρέμεινε προφυλακισμένος για 15 μήνες για οφειλές προς το Δημόσιο.

Από σήμερα, δύο ακίνητα της εταιρείας "Λάκης Γαβαλάς Α.Ε." άλλαξαν ιδιοκτήτη καθώς με επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα δύο προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί εις βάρος του σχεδιαστή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών που αφορούν δύο οικόπεδα του σχεδιαστή στα Βόρεια Προάστια.
Τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή της Κηφισιάς, με τιμές εκκίνησης 1.293.892 και 144.775 ευρώ αντίστοιχα. Την πρωτοβουλία του πλειστηριασμού ανέλαβε η Intrum, ενώ η κατάσχεση έγινε για ποσό 350.000 ευρώ, μέρος μιας συνολικής μεγαλύτερης απαίτησης.
Τα οικόπεδα, που βρίσκονται στη θέση "Βαριές" ή "Καλυφτάκι" στην Κηφισιά, κατακυρώθηκαν στις τιμές εκκίνησης, δηλαδή 1.293.893 ευρώ και 144.776 ευρώ αντίστοιχα.
Από την άνοδο στην ... πτώση
Ο Λάκης Γαβαλάς υπήρξε μια από τις πιο εκκεντρικές προσωπικότητες της ελληνικής μόδας και επιχειρηματικότητας. Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από εντυπωσιακές επιτυχίες, λαμπερές εκδηλώσεις και πολυτελή ακίνητα. Ωστόσο, οι οικονομικές δυσκολίες και τα φορολογικά του προβλήματα οδήγησαν στη δέσμευση σημαντικών περιουσιακών του στοιχείων και τελικά στη φυλάκισή του.
Παρά τις δυσκολίες, ο σχεδιαστής κατάφερε να επανέλθει στον χώρο της μόδας. Ωστόσο, οι συνέπειες των παλαιότερων οικονομικών του προβλημάτων εξακολουθούν να τον επηρεάζουν, με νέα περιουσιακά στοιχεία να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.
Τα εν λόγω οικόπεδα, σύμφωνα με την κατασχετήρια έκθεση, περιήλθαν στην εταιρεία "ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΑΕ" μετά το 2002 μέσω αγοραπωλησίας. Πρόκειται για αδόμητα οικόπεδα χωρίς περίφραξη, που αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου αγροτεμαχίου 5.346,47 τ.μ., το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης.
Ο Λάκης Γαβαλάς μπήκε στον χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1980, δημιουργώντας καταστήματα και συνεργασίες με διεθνείς οίκους, όπως Moschino, Krizia, Dolce & Gabbana και DSquared2. Μαζί με την αδερφή του, Νότα Γαβαλά, ίδρυσαν την "Λάκης Γαβαλάς Α.Ε.", αναπτύσσοντας ένα δυναμικό δίκτυο συνεργασιών με γνωστά brands όπως Burberry και Yves Saint Laurent. Η εταιρεία έφτασε να αντιπροσωπεύει 85 ξένες εταιρείες και να απασχολεί πάνω από 300 εργαζομένους.
Το brand "LAK"
Το 2003 προχώρησε στη δημιουργία του δικού του brand "LAK" και επένδυσε στην αγορά ακινήτου 30.000 τ.μ. στην Παλλήνη, αξίας 32 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στέγαζε τις δραστηριότητές του.
Ωστόσο, από το 2010 άρχισαν να εμφανίζονται οικονομικά προβλήματα λόγω κακοδιαχείρισης και της γενικότερης οικονομικής κρίσης, οδηγώντας σε χρέη που ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος κατηγόρησε τον γαμπρό του για οικονομικές ατασθαλίες και κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Παρόλα αυτά, τόσο ο ίδιος όσο και η αδερφή του Νότα βρέθηκαν στο εδώλιο και προφυλακίστηκαν για χρέη 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνελήφθη και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και πρώην γαμπρός του, Κώστας Πανουσόπουλος.
Η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών περιουσιακών στοιχείων. Το 2021 η βίλα του στη Μύκονο άλλαξε χέρια μέσω πλειστηριασμού έναντι 1.910.000 ευρώ, ενώ το 2022 το εμβληματικό ακίνητο της Παλλήνης πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη έναντι 9.000.001 ευρώ.
Ο Λάκης Γαβαλάς συνελήφθη συνολικά επτά φορές, με αποκορύφωμα το 2012, όταν παρέμεινε προφυλακισμένος για 15 μήνες για οφειλές προς το Δημόσιο. Παρότι κατάφερε να επανέλθει επαγγελματικά, η οικονομική του περιπέτεια εξακολουθεί να τον απασχολεί, με νέα πλειστηριασμένα ακίνητα να προστίθενται στη λίστα των απωλειών του.