Στη Βουλή απόψε ο γάμος των ομόφυλων - Ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή απόψε.
Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης που έχει προκαλέσει οριζόντιες αναταράξεις στα κόμματα θα εισαχθεί στις συναρμόδιες επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ισότητας το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, στις 13.00.
Δυο εικοσιτετράωρα αργότερα, την Τετάρτη θα κληθούν για ακρόαση οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς, συνεδρίαση η οποία αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 Φεβρουαρίου με σκοπό να ψηφιστεί, μια ημέρα αργότερα, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση στην οποία θα παρέμβουν και πολιτικοί αρχηγοί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο παρουσίασε το πολιτικό πλαίσιο και τη λογική της ρύθμισης κρατώντας χαμηλούς τόνους για τους διαφωνούντες βουλευτές και ξεκαθαρίζοντας προς την Εκκλησία ότι το θέμα αφορά την ισότητα, την προστασία των παιδιών και δεν ακουμπά τις θεολογικές πεποιθήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέτει θέμα κομματικής πειθαρχίας με το θέμα ωστόσο να προκαλεί σοβαρές αναταράξεις στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, έπειτα και από την ανοιχτή και δημόσια διαφωνία του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη ο οποίος μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη έθεσε θέμα Συνταγματικότητας της ρύθμισης.
Θολό είναι το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ για το εάν τελικά θα υπάρξει ή όχι θέμα κομματικής πειθαρχίας με τον Στέφανο Κασσελάκη να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις όταν αποφάσισε να το ανακοινώσει μέσα από την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star.
«Ναι» επί της αρχής χωρίς κομματική πειθαρχία έχει πει ο Νίκος Ανδρουλάκης με αρκετά πάντως στελέχη του ΠΑΣΟΚ να διατηρούν σοβαρές ενστάσεις για την κυβερνητική ρύθμιση.
Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Μαρία Συρεγγέλα, του ΣΥΡΙΖΑ η Έλενα Ακρίτα και του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Χρηστίδης.