Σίσσυ Χρηστίδου: H απάντησή της μετά τις δηλώσεις του Θοδωρή Μαραντίνη για τα ποσά της διατροφής
Η Σίσσυ Χρηστίδου αντιδρά με επίσημη ανακοίνωση στα όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξή του ο Θοδωρής Μαραντίνης, στην εκπομπή «Πρωινό» και τον Γιώργο Λιάγκα.
Στην συνέντευξη του ο Θοδωρής Μαραντίνης αναφέρθηκε στις διαφορές που οδήγησαν τον ίδιο και τη Σίσσυ Χρηστίδου στα δικαστήρια ενώ ανέφερε και το ποσό που έχει δώσει μέχρι σήμερα σε διατροφή.
Η Σίσσυ Χρηστίδου σήμερα μέσω των δικηγόρων της απέστειλε ανακοίνωση στον Τύπο που δίνει τη δική της απάντηση στα όσα είπε για εκείνη στην εκπομπή, ο πρώην σύζυγός της Θοδωρής Μαραντίνης.
Ακόμα σημείωσε πως θα κινηθεί νομικά προκειμένου να προστατεύσει τόσο τον εαυτό της όσο και τα παιδιά της.
Η δήλωση της Σίσσυς Χρηστίδου
«Έπειτα από την κοινή ανακοίνωση που κάναμε με τον πρώην σύζυγό μου, το 2019, για το τέλος της κοινής μας ζωής ως ζευγάρι, πολύ συνειδητά, είχα αποφασίσει να μην αναφερθώ ποτέ δημόσια σε γεγονότα σχετικά με το τέλος του γάμου μας, θέλοντας πρωτίστως να προστατεύσω τα δύο ανήλικα παιδιά μας, τα οποία αποτελούν για εμένα απόλυτη προτεραιότητα.
Με μεγάλη απογοήτευση και βαθιά θλίψη βλέπω πως σε αυτή την απόφαση που τηρώ ευλαβικά εδώ και 4 χρόνια είμαι πλέον μόνη μου. Το τελευταίο διάστημα, ο πρώην σύζυγός μου επιδιώκει δημόσιες εμφανίσεις, με αποκλειστικό σκοπό να μιλήσει για οικογενειακές μας υποθέσεις και να δημιουργήσει εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, όπως αυτή καταγράφεται πια και σε επίσημες δικαστικές αποφάσεις. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του χθες, 10 Μαΐου, στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.
Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ, ανατροφοδοτώντας μια εξαιρετικά δυσάρεστη για την οικογένειά μας κατάσταση, καθώς η σιωπή μου έχει βασικό σκοπό την προστασία των παιδιών αλλά και του ανθρώπου με τον οποίο μοιραστήκαμε 13 χρόνια κοινής ζωής και είναι πατέρας τους.
Η κάλυψη των αναγκών των παιδιών κάθε γονέα είναι προτεραιότητα και πράξη ευθύνης που δεν χρειάζεται πανηγυρισμούς.
Όπως αποτυπώθηκε ευκρινώς και στις δικαστικές αποφάσεις, το επίπεδο διαβίωσής μας είναι αντίστοιχο και η οικονομική συνεισφορά απέναντι στα παιδιά μας είναι ισότιμη. Οι διαφωνίες μας έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο σκέψης και τις κοινωνικές μας αντιλήψεις.
Οι δικαστικές αποφάσεις βασίστηκαν σε στοιχεία, τα οποία παρατέθηκαν και τα οποία δε σκοπεύω να δημοσιοποιήσω, προστατεύοντας πάνω από όλα τα παιδιά μου αλλά και τον ίδιο τον πατέρα τους.
Στις οικογενειακές διαφορές δεν υπάρχει χαμένος και κερδισμένος. Αυτό που μένει είναι ένας μοναχικός, επίπονος αγώνας για να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τα παιδιά και αυτό είναι η πρωταρχική μέριμνα.
Εξαιτίας αυτής της προσπάθειας διαστρέβλωσης γεγονότων μέσα από συκοφαντικά ψεύδη που με διαβάλλουν, αναγκάζομαι να προβώ σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας, τηρώντας την αρχική μου απόφαση να μη δημοσιοποιώ προσωπικά οικογενειακά δεδομένα παρά μόνο στη δικαστική αρχή εφόσον κρίνεται απαραίτητο.
Το μεγάλο κάδρο αφορά τα παιδιά μας και θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι καλύτερο για το μέλλον τους, διαφυλάσσοντας με κάθε δυνατό τρόπο την οικογένειά μας από τα φώτα της δημοσιότητας.
Σίσσυ Χρηστίδου».
Τι είπε ο Θοδωρής Μαραντίνης στη συνέντευξη
Ο Θοδωρής Μαραντίνης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Πρωινό, όπου μίλησε για τα δικαστήρια με την πρώην σύζυγό του, τη συνεπιμέλεια, το ποσό διατροφής και τον χρόνο που περνά με τους γιους του.
«Προφανώς και δεν το διέρρευσα εγώ»
«Δεν θυμάμαι πόσα είναι τα δικαστήρια. Ίσως να είναι λιγότερα από επτά. Εγώ απάντησα σε μία αίτηση που έγινε από την άλλη πλευρά. Η απόφαση αυτή βγήκε πριν από 6 μήνες, αν ήθελα εγώ να κάνω κάτι σημαία, θα είχα βγει μόνος μου ή θα είχα βρει ένα άλλο τρόπο να το κάνω. Είναι λίγο περίεργο πώς έξι μήνες μετά, μου δημιουργείται αυτή η απορία, μία απόφαση που βρίσκεται στα δικά μου χέρια, στης Σίσσυς τα χέρια, στους δικηγόρους μας, πώς ξαφνικά ξεφυτρώνουν δικαστικά ρεπορτάζ. Που σημαίνει ότι κάποιος έχει διαρρεύσει κάτι. Δεν ήθελα εγώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Προφανώς και δεν το διέρρευσα εγώ» είπε αρχικά.
«Εγώ απλά διεκδικώ κάτι, δεν έχασα κάτι»
«Έγιναν δύο δικόγραφα, η Σίσσυ ζήτησε έξι πράγματα, τα οποία απορρίφτηκαν και τα έξι. Εγώ ζήτησα δύο και εγκρίθηκε το ένα. Νομίζω ότι είναι προφανές ποιος κέρδισε και ποιος έχασε. Στην πράξη, αν θέλουμε να το πούμε πιο λαϊκά, έδωσε μία ισοπαλία. Σε αυτή τη φάση δεν πήρα τη συνεπιμέλεια και θα κινηθώ νομικά ξανά. Αυτό ήταν ασφαλιστικά μέτρα, για μία προσωρινή διαδικασία. Υπάρχει κι άλλη διαδικασία. Κι επειδή είπατε ότι έχει τελεσιδικήσει, που ήταν πάλι εσφαλμένο, δεν έχει τελεσιδικήσει, που σημαίνει ότι σε αυτή τη φάση δεν έχασα κάτι. Εγώ απλά διεκδικώ κάτι, δεν έχασα κάτι» πρόσθεσε, ο Θοδωρής Μαραντίνης.
«Έχω τα παιδιά από την Κυριακή ως την Τετάρτη»
«Παίρνω τα παιδιά την Κυριακή το πρωί και τα παραδίδω την Τετάρτη, είτε στο σχολείο, είτε στο σπίτι της μαμάς τους. Η συνεπιμέλεια σημαίνει οι άνθρωποι που αποφασίζουν για τα σημαντικά και τα μη σημαντικά θέματα των παιδιών. Τα οικονομικά ορίζονται από την οικονομική δύναμη του κάθε γονέα και τα έξοδα των παιδιών. Ο χρόνος δεν έχει σχέση με τη συνεπιμέλεια. Θεώρησα μετά από κάποιο σημείο, ότι δικαιούμαι να συμμετέχω για τα παιδιά μου, όπως συμμετείχα στα 12 χρόνια γάμου αυτόματα στην απόφαση που θα πάνε τα παιδιά, αν θα κάνουν γαλλικά, δικαιούμαι να έχω λόγο σε αυτό, ή αν θα κάνω ένα ταξίδι στο εξωτερικό να μην πρέπει να παρακαλέσω» συνέχισε ο frontman των Onirama.
«Δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί»
Ακόμη, εξήγησε ότι δεν ήθελε να φτάσουν με την πρώην σύζυγό του στη δικαστική διαμάχη. «Σίγουρα δεν ήθελα να φτάσουμε εκεί. Υπάρχουν στιγμές που έχω στενοχωρηθεί πάρα πολύ, αλλάξανε πολύ τα πράγματα με το που έθεσα αυτό το ζήτημα. Τα οικονομικά είναι ξεχωριστό κομμάτι. Όταν έχω τη μισή βδομάδα τα παιδιά, σημαίνει ότι κάνω κάποια έξοδα. Είναι κοινή λογική το να δούμε τα έξοδα των παιδιών. Το σχολείο το πληρώνω πλήρως εγώ. Είναι ένα ιδιωτικό σχολείο που πληρώνω από την πρώτη ημέρα εγώ».
«Ποτέ δεν σταμάτησα να πληρώνω διατροφή»
«Ποτέ δε σταμάτησα να πληρώνω διατροφή. Ακόμα και την περίοδο του covid που ο δικός μου κλάδος και όλοι οι συναφείς κλάδοι πάθαμε τεράστια ζημιά, δεν ήταν για έναν και δυο μήνες, συνέχισα να πληρώνω διατροφή. Εκείνη την περίοδο είτε δανείστηκα, είτε πούλησα, είτε εκποίησα πράγματα, δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, βρήκα τον τρόπο στη χειρότερη στιγμή μου, η διατροφή που έπαιρνε η μητέρα των παιδιών μου ήταν 1500 ευρώ. Στη χειρότερη στιγμή μου. Μπορεί να μην έπαιρνε το ποσό που είχε οριστεί, όσο άδικο και αν το θεωρώ αλλά έμπαινε η διατροφή».
«Έχω δώσει 173.568 ευρώ»
«Αυτή τη στιγμή έχω δώσει 173.568 ευρώ, οπότε δε δέχομαι να ακούσω στον δρόμο – με πληγώνει πάρα πολύ – από δημοσιογράφους ή εκπομπές που παίρνουν κάποια πληροφορία- δε ξέρω πως την παίρνουν – ότι εγώ δεν πληρώνω διατροφή. Το ταξίδι στο Λας Βέγκας που έχει ειπωθεί, είχε γίνει πριν το διαζύγιο. Αυτοκίνητο δεν έχω πάρει εγώ 80.000 ευρώ. Η Σίσσυ έχει πάρει αυτοκίνητο 80.000 ευρώ με μετρητά. Εγώ νοικιάζω αυτοκίνητο με τη μέθοδο του leasing με 460 ευρώ τον μήνα… Να λέμε πράγματα που στέκουν. Ότι ταξίδια έχω καταφέρει να πάω μετά το διαζύγιο, ήταν με τα παιδιά μου. Το αν βρήκα τρόπο να πάω ταξίδι και διακοπές με τα παιδιά μου, είναι άλλο. Πρέπει να υπάρχει και μια ισορροπία. Όταν τα παιδιά κάνουν μια πολυτελή ζωή με τη μαμά τους, και είμαι ευτυχής γι’ αυτό, πρέπει κι εγώ να τους δώσω κάτι».
«Η Σίσσυ είναι πάρα πολύ καλή μάνα»
«Η Σίσσυ είναι πάρα πολύ καλή μάνα. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Είχα πάει με τα παιδιά για σκι. Μετά από πολύ μεγάλη διαδικασία, πήγα στον κουμπάρο μου, τον νονό του Φίλιππου με τα παιδιά, μας φιλοξένησε στο σπίτι του και πήγαμε δυο μέρες και κάναμε και σκι. Στον νονό του παιδιού ξαναλέω, δυο μέρες. Υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα στο να πάω με τα παιδιά στο εξωτερικό από την πλευρά της Σίσσυς. Η συνεπιμέλεια μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί ένα σημείο μηδέν στο οποίο δυο άνθρωποι υποχρεούνται να βάλουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν» είπε για την πρώην σύζυγό του.
«Τα παιδιά κατέθεσαν στο δικαστήριο»
Αποκάλυψε ακόμη, ότι: «Τα παιδιά κατέθεσαν στο δικαστήριο. Ήταν μια διαδικασία που κρίθηκε απαραίτητη με βάσει τα όσα τέθηκαν δικαστικά. Ποτέ οι γονείς δεν είναι παρόντες σε αυτή τη διαδικασία, ούτε ξέρουμε τι είπαν. Είναι πολύ στενάχωρο το ότι έχουμε φτάσει μέχρι εδώ και δεν ξέρω και το γιατί γίνεται όλο αυτό. Όλο αυτό ξεκίνησε πολύ διαφορετικά. Είχαμε μια πολύ καλή συνεννόηση χωρίζοντας, χωρίσαμε συνεναιτικά, συμφωνήσαμε, κάποια τα βρήκαμε εύκολα, κάποια δύσκολα, προσπαθήσαμε πάνω σε αυτό και ξαφνικά, με το που τέθηκε το θέμα της συνεπιμέλειας, γίνεται όλο αυτό. Δεν ζήτησα εγώ να πάνε τα παιδιά στο δικαστήριο. Κρίθηκε απαραίτητο. Δε θέλω να εκθέσω όλο το δικαστικό αγώνα. Κανέναν από τα δικαστικά ρεπορτάζ που έχω ακούσει δεν είναι τεκμηριωμένο. Κανείς δεν έχει πάρει τη δική μου πλευρά, είναι μόνο η άλλη πλευρά. Κανείς δε με πήρε τηλέφωνο. Κανείς δε πήρε τη δική μου γνώση…. Εγώ έχω οδηγήσει στο δικαστήριο όταν άρχισα να έχω πρόβλημα με την πληρωμή. Το συζήτησα με τη Σίσσυ, δε το δέχτηκε και πήγαμε αναγκαστικά στο δικαστήριο… Οι δικαστικές κινήσεις από την άλλη πλευρά αφορούσαν άλλα θέματα που είναι πιο πληγωτικά… Κάθε φορά έπρεπε να ειπωθεί αν εγώ θα έχω τα παιδιά ή όχι. Έχει ειπωθεί ότι έχω χάσει όλα τα δικαστήρια που στην πράξη είναι το ακριβώς αντίθετο».
«Τα παιδιά ρωτάνε»
«Στα δυο δικαστήρια για τα οικονομικά, μειώθηκε η διατροφή. Στα δικαστήρια για την επικοινωνία μου με τα παιδιά αυξήθηκε ο χρόνος της επικοινωνίας μου μαζί τους. Βγαίνει μια παραφιλολογία ότι έχω χάσει όλα τα δικαστήρια. Όλο αυτό το καιρό, εγώ θεωρώ ότι είναι καλό για τα παιδιά και για τη μητέρα τους να μη μιλάω. Να μην εκθέσω κανέναν. Τα παιδιά ρωτάνε κάποια πράγματα, κάποια άλλα οφείλω να τους τα πω εγώ. Πως έχουν βγει όλα αυτά τα ρεπορτάζ; Είμαι σίγουρος πως ούτε η Σίσσυ θα ήθελε να βγουν όλα αυτά αλλά μου κάνει εντύπωση που έχουν βγει όλα αυτά και είναι μονόπλευρα, είναι μόνο η άλλη πλευρά. Λένε πράγματα που θίγουν μόνο εμένα και μου κάνει εντύπωση» ανέφερε και πρόσθεσε ότι:
Μετά από τόσο καιρό βγαίνω και είναι ίσως η τελευταία φορά, για να ζητήσω από κάποιους ανθρώπους όταν λένε ότι κάνουν δικαστικό ρεπορτάζ, να μεταφέρουν τη δικαστική απόφαση».