Σέριφος: Μουλάρι πέθανε αβοήθητο - Καταγγελία για τον ιδιοκτήτη του κτήματος
Νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στη Σέριφο. Ένα μουλάρι αφέθηκε αβοήθητο να πεθάνει τραυματισμένο σε κτήμα, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων του νησιού.
Όπως δήλωσαν στο MEGA, άκουσαν το ζώο να σφαδάζει κι έτσι κάλεσαν την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της επισκέφτηκε το κτήμα και ειδοποίησε τον κτηνίατρο.
Παρά τη φροντίδα του κτηνιάτρου, το μουλάρι κατέληξε το πρωί της Δευτέρας 29/1. Δεν είναι σαφές προς το παρόν σε ποιον άνηκε.
Ιδιοκτήτης του κτήματος, όπου βρέθηκε, σύμφωνα με το ecoserifos, είναι ο πατέρας του δημάρχου Σερίφου, ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε ότι το ζώο άνηκε στον αδελφό του.
Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία.
Πώς μπορείτε να καταγγείλετε ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου
Οδηγίες για το πώς μπορεί κανείς να καταγγείλει ένα περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ελληνική Αστυνομία, δίνει με σχετική του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Zero Stray Pawject.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Αποστέλλουμε email στο genast@astynomia.gr ή το τηλεφωνούμε στο 10410 ή στο 100 ή προσφεύγουμε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταγγελίας είναι μέσω email.
Στην καταγγελία μέσω email εντός 10 ημερών θα λάβουμε απάντηση για την εξέλιξη της υπόθεσης στο οποίο μπορούμε να ανταπαντήσουμε. Επίσης, έτσι δίνεται διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η καταγγελία καλό είναι να περιλαμβάνει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, όπως η ακριβής διεύθυνση με πινέζα στον χάρτη (εφόσον απαιτείται), φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό και αναλυτική περιγραφή του περιστατικού.
Σε περίπτωση που η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα μπορούμε να καλέσουμε μετά την αποστολή email το 10410 και να επισημάνουμε την κρισιμότητα άμεσης παρέμβασης της ΕΛΑΣ.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι δεν έγιναν τα νόμιμα μπορούμε να προχωρήσουμε σε αναφορά στο kepik@astynomia.gr.
Οι καταγγελίες μπορεί να αφορούν και παράνομες γέννες χωρίς την άδεια της πενταμελούς επιτροπής του δήμου ή δεσποζόμενα ζώα χωρίς ηλεκτρονική σήμανση και βιβλιάριο».
Στην ανάρτηση αναφέρεται επίσης πως το Zero Stray Pawject «έχει συνάψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία από το 2022 και προχώρησε στην πρώτη υποχρεωτική εκπαίδευση αστυνομικών πρώτης γραμμής για την Προστασία των Ζώων».