Σασόλι: Στην Αθήνα για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ
Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα σήμερα και αύριο, 27 και 28 Μαϊου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, προκειμένου να παραστεί στην τελετή για την 40ή επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σήμερα, Πέμπτη 27 Μαϊου ο κ. Σασόλι θα μιλήσει στην επίσημη τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Πριν από την τελετή θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Κωνσταντίνο Τασούλα και θα μιλήσει στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές ΕΕ και Εξωτερικών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια κοινής συνόδου.
Την Παρασκευή, 28 Μαϊου, ο κ. Σασόλι θα επισκεφθεί τη φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά που έχουν ανάγκη «Η Κιβωτός του Κόσμου» και θα συναντηθεί με τον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου.
«Το Ταμείο Ανάκαμψης μπορεί να γίνει μόνιμο»
Την εκτίμηση ότι το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα εκλείψει μετά το πέρας της πανδημίας εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Στη συνέντευξη, ο κ. Σασόλι επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας απέναντι στη νέα κρίση, σημειώνοντας ότι βοηθήθηκε και από το γεγονός ότι η Ε.Ε. έμαθε από τα λάθη του παρελθόντος.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του Σώματος αναφέρει ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας και τονίζει: «Προς το παρόν δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια από τις τουρκικές Αρχές για να εδραιωθεί το κράτος δικαίου και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι προφανές ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αλλάξει ο τόνος του διαλόγου με την Ε.Ε. – παρότι παραμένουμε ανοιχτοί σε αυτόν».
Μάλιστα, εκφράζει την απογοήτευση του Κοινοβουλίου για τη μη πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το νέο σύμφωνο μετανάστευσης.
Αναφερόμενος στο ψηφιακό πιστοποιητικό για τον Covid 19 τονίζει ότι το Κοινοβούλιο έδωσε μάχη για να μην υπάρξουν διακρίσεις εις βάρος των ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί και για να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο, ώστε να μην οδηγηθούμε πάλι σε μια πληθώρα μονομερών μέτρων από τα κράτη-μέλη. Το πιστοποιητικό μάς επιτρέπει να ξεκινήσουμε τη θερινή σεζόν με έναν εύτακτο και ασφαλή τρόπο.