SALADI: Το ξενοδοχείο γυμνιστών στην Αργολίδα που κατηγορήθηκε ως τόπος οργίων
Δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα της Αργολίδας πριν από 50 περίπου χρόνια δημιουργήθηκε μια τουριστική μονάδα που ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της.
Αναφερόμαστε στο HOTEL SALADI πολύ κοντά στο χωριό Δίδυμα Αργολίδας που είναι γνωστό στις μέρες μας για τους εντυπωσιακούς κρατήρες - δολίνες που βρίσκονται σε αυτό.
Το HOTEL SALADI ήταν ένα ξενοδοχείο που απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυμνιστές και παρείχε στους επισκέπτες του πρωτοποριακές ακόμα και για τις μέρες μας υπηρεσίες.
Δείτε το βίντεο των Up Stories και μάθετε την ιστορία μιας τουριστική πρότασης που ήταν πολύ μπροστά απο την εποχή της και αν τα είχε καταφέρει να επιβιώσει μέχρι σήμερα ίσως και να είχε αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της χώρας μας.
SALADI: Το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Ελλάδα
Το ξενοδοχείο SALADI ήταν το πρώτο ξενοδοχείο γυμνιστών στην Ελλάδα. Βρίσκεται στην παραλία Σαλάντι, στην Αργολίδα, και άνοιξε τις πόρτες του το 1980.
Το ξενοδοχείο ήταν ένα πολυτελές συγκρότημα με 200 δωμάτια, εστιατόριο, μπαρ, πισίνα και παραλία. Η παραλία του ξενοδοχείου ήταν οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, και ήταν προσβάσιμη μόνο σε γυμνιστές.
Διαβάστε ακόμα
Η λειτουργία του ξενοδοχείου προκάλεσε αντιδράσεις από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θεωρούσαν ότι ήταν μια προσβολή των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Το 1981, οι κάτοικοι του χωριού Διδύμων, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, έκαναν ντου στο ξενοδοχείο με καΐκια.
Οι αντιδράσεις των κατοίκων οδήγησαν στην αλλαγή ιδιοκτησίας του ξενοδοχείου. Το 1982, το ξενοδοχείο πουλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε κανονικό ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο SALADI έκλεισε οριστικά το 1984. Σήμερα, το συγκρότημα του ξενοδοχείου είναι λεηλατημένο και εγκαταλελειμμένο.
Η ιστορία του ξενοδοχείου SALADI είναι μια ιστορία σύγκρουσης μεταξύ των παραδοσιακών και των σύγχρονων αξιών. Το ξενοδοχείο ήταν ένα σύμβολο της αλλαγής που συνέβαινε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980, αλλά τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει στις αντιδράσεις της συντηρητικής κοινωνίας.