Ρούλα Πισπιρίγκου: Για δεύτερο 24ωρο στη ΓΑΔΑ - Τι αναφέρει στους αστυνομικούς
Δεύτερη νύχτα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου στη ΓΑΔΑ, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η φερόμενη ως παιδοκτόνος μεταφέρθηκε από τον 11ο όροφο που είναι το Ανθρωποκτονιών, στον 7ο που είναι τα κελιά των προσωρινά κρατουμένων.
Η 33χρονη «σύγχρονη Μήδεια» όπως την έχουν αποκαλέσει, δεν έχει «σπάσει» και δεν παραδέχεται την εμπλοκή της στον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. Τουναντίον, συνεχίζει να έχει αδιάλλακτη στάση επιμένοντας στη θέση της: «Δεν το έκανα εγώ». Ενώ επαναλαμβάνει πως δεν έχει ιδέα τι είναι η ουσία κεταμίνη.
Αρνήθηκε να την υπερασπιστεί και ο Νίκος Ιωάννου
Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου συναντήθηκε και με τον δικηγόρο Νίκο Ιωάννου επί πέντε ώρες. Ωστόσο, ο κ. Ιωάννου δεν ανέλαβε τελικά την υπεράσπισή της αλλά και με τη μητέρα και την αδελφή της οι οποίες τις πήγαν νερά, ρούχα και τσάντες με άλλα πράγματα.
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ιωάννου ανέφερε:
«Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ. Απόστολου Λύτρα, το Γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορούμενη από τους οικείους της.
Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει την υπεράσπιση το Γραφείο μας.
Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό».
Ο Απόστολος Λύτρας ωστόσο, μιλώντας απόψε στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι δεν είχε αναλάβει ποτέ την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου και πως η ίδια του έλεγε ότι «δεν έχει ιδέα» για την ουσία κεταμίνη.
Κατόπιν αυτών, ίσως και αύριο οριστεί από το Δημόσιο αυτεπάγγελτα συνήγορός της, εάν δεν βρεθεί κάποιος πρόθυμος να την αναλάβει.
Η δικογραφία «καίει» την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ο αποκαλυπτικός διάλογος με αξιωματικό του Ανθρωποκτονιών
Ολοένα και πληθαίνουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση της της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς η δικογραφία που έχει ήδη στα χέρια της η 18η ανακρίτρια εμπεριέχει εξόχως σημαντικά στοιχεία για την 33χρονη, η οποία θα απολογηθεί τη Δευτέρα ως κατηγορούμενη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεσε σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Οι Αρχές ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το υλικό αλλά και τις καταθέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση διαδραματίζει και η αξιολόγηση της τοξικολογικής έκθεσης για τις ακριβείς αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο το 9χρονο κοριτσάκι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη τοξικολογική έκθεση, ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία.
Όπως αναφέρεται σχετικά, στο μεταθανάτιο αίμα του θύματος διαπιστώθηκε η χημική ουσία κεταμίνη και μάλιστα σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml.Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά.
Τι έδειξε η δικογραφία
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το μέχρι στιγμής υλικό και τις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που συνέλεξαν οι αρχές προκύπτουν τα εξής:
- Κανένας από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στη Τζωρτζίνα κεταμίνη.
- Η κατηγορουμένη ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στο παιδί.
- Ήταν εκείνη που όταν ζήτησε μονόκλινο δωμάτιο, τεχνηέντως ρώτησε για τις κάμερες και δήλωσε ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα μέσω γαστροστομίας.
- Στις 28 Ιανουαρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν το παιδί καταλήξει, η κατηγορουμένη είπε στους γιατρούς ότι «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα», προβλέποντας ουσιαστικά το μεγάλο επεισόδιο του παιδιού που τελικά συνέβη και οδήγησε στο θάνατό του. Τα λεγόμενά της έκαναν αίσθηση στους γιατρούς, διότι από τα δεδομένα που είχαν τίποτα δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.
- Στο Παίδων τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την αποχώρηση του πατέρα. Όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο η 33χρονη ήταν εκεί. Ήταν ψύχραιμη κατά τη διάρκεια των απεγνωσμένων προσπαθειών των γιατρών να σώσουν το παιδί.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που περιέχονται στη δικογραφία η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι' αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.
Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου, αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.
Σημειώνεται ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2022 αποχώρησε ο πατέρας και έμεινε μόνον η Πισπιρίγκου μέχρι και το θάνατο της Tζωρτζίνας.
Τι συνέβη την ημέρα που πέθανε η 9χρονη Τζωρτζίνα
Στις 29 Ιανουαρίου 2022, λίγο πριν από τις 14:30 μία από τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή.
Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι η κάτι άλλο.
Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο, ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.
Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοϊκό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί του παιδιού.
Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα, στις 15:50, κατέληξε.
Ο αποκαλυπτικός διάλογος της 33χρονης με τον αξιωματικό του Ανθρωποκτονιών
Την ίδια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάθισε χθες Τετάρτη, απέναντι από υψηλόβαθμο αξιωματικό του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.
Ψύχραιμη και απόλυτα λειτουργική, η 33χρονη άρχισε να ρωτάει για το ποιο θα είναι το μέλλον της, και για ποιο λόγο την είχαν προσαγάγει στην γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής.
Η συζήτηση που ακολούθησε με τον αστυνομικό έδειχνε ξεκάθαρα ότι η 33χρόνη ενδιαφερόταν για την υπερασπιστική της γραμμή και όχι για το τι είχε συμβεί στο παιδί.
«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία», θα έλεγε αργότερα ο υψηλόβαθμος αξιωματικός που στο παρελθόν απέναντι του έχουν καθίσει δράστες τον πιο στυγερών και ανατριχιαστικών εγκλημάτων στην Ελλάδα και τώρα είχε απέναντί του μία γυναίκα που γνώριζε ότι σκότωσε το εννέα ετών παιδί της και έπαιζε θέατρο όλο αυτό το διάστημα, ενώ είναι ύποπτη για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Με ποια ιδιότητα με φέρατε εδώ;»
Αστυνομικός: «Δες το ένταλμα»
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ψάξτε άλλου...»
Αστυνομικός: «Έδωσες εσύ κεταμίνη στο παιδί;»
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όχι δεν έδωσα»
Αστυνομικός: «Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί»
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με τα αποτελέσματα».