Ρούλα Πισπιρίγκου: Εκδόθηκε το βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών της - Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων
«Πράσινο φως» με την έκδοση βουλεύματος «άναψε» το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Είχε προηγηθεί σχετικό κατεπείγον αίτημα της 18ης ανακρίτριας που χειρίζεται την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μητέρα προκειμένου να αντληθούν κρίσιμες πληροφορίες για την πορεία των ερευνών, με κορυφαία αυτή που σχετίζεται με τη "διαδρομή" της κεταμίνης. Της θανατηφόρας ουσίας που εντοπίστηκε και μάλιστα "σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml στο μεταθανάτιο αίμα" της Τζωρτζίνας σύμφωνα με την αξιολόγηση της τοξικολογικής έκθεσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έμπειρη δικαστική λειτουργός Χριστίνα Σαλάππα ενώπιον της οποίας προσήλθε σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αρχίζει άμεσα την εξέταση μαρτύρων γιατρών και νοσηλευτών από το Καραμανδάνειο της Πάτρας, το Ωνάσειο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη Τζωρτζίνα.
Σφακιανάκης για την πορεία της κεταμίνης
Ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης μίλησε για την υπόθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κω και συγκεκριμένα στον Ekfrasi 97FM και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ηλεκτρονικά ίχνη της διαδρομής που διήνυσε η κεταμίνη μέχρι να φτάσει στα χέρια της κατηγορουμένης.
«Είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν» λέει ο κ. Σφακιανάκης.
Όπως τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, «τα παιδάκια δεν έχουν DNA κληρονομικότητας, κάποιος τα "έφαγε". Ήταν υγιέστατα. Οι καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό δείχνουν μία εγκληματική πορεία. Η στάση της μάνας δεν έχει γυρισμό. Σύμφωνα με την εμπειρία που έχω τα τελευταία 42 χρόνια στο έγκλημα, η υπόθεση είναι μονόδρομος και θα αποδειχθούν όλα», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:
«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή. Έχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές που δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Όλα αυτά που ακούγονται ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον».
Στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έρευνα των Αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκαν οκτώ κινητά τα οποία αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά, όπως θα ελεγχθεί και η ηλεκτρονική της αλληλογραφία.
Όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης, «σε ένα κινητό τηλέφωνο μπορείς να δεις επαφές, μετακινήσεις και δίνει ένα προφίλ. Στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, θα γίνουν αντίστοιχα και οκτώ άρσεις απορρήτου. Τα τηλέφωνα θα μιλήσουν, το τάμπλετ δύσκολο να μιλήσει. Έτσι, θα μπορέσουν οι αρχές να βρουν σε ποιους μιλούσε και από πού παρέλαβε την ουσία που χορήγησε στην Τζωρτζίνα. Δεν μπορεί να ξέρει ότι είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή της. Η υπόθεση είναι δεμένη. Άρση απορρήτου γίνεται έως και ένα χρόνο πίσω. Οι αρχές έχουν χρυσάφι στα χέρια τους».
04/04/22: Μανώλης Σφακιανάκης (τ. Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)
Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το Mega, η κατηγορούμενη μητέρα αναζητούσε «ουσίες που σκοτώνουν» στο internet.
Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος μετά από προσωρινή άρση απορρήτου που είχε γίνει για τις επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, όσο και για πρόσωπα του κοντινού της περιβάλλοντος, η 33χρονη έψαχνε στο διαδίκτυο ουσίες που μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της 9χρονης κόρης της, έψαχνε στη Google «ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν» με γοργές διαδικασίες και όσο το δυνατόν αφανείς.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η μητέρα των τριών παιδιών έκανε αυτές τις αναζητήσεις. Μέσα στις ουσίες που ανακάλυψε, ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και η κεταμίνη.
Τα στοιχεία που έχουν βρεθεί από την άρση του απορρήτου αναμένεται να ενταχθούν στη δικογραφία, αποτελώντας έναν ιδιαίτερα επιβαρυντικό παράγοντα για την 33χρονη.
Στο «μικροσκόπιο» οι θάνατοι Ίριδας και Μαλένας
Την ίδια ώρα, οι φάκελοι των δικογραφιών για τους δύο θανάτους περνούν στα χέρια δύο έμπειρων εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Η εντολή είναι σαφής. Η διενέργεια της έρευνας να ολοκληρωθεί τάχιστα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.
Τις έρευνες για τους θανάτους των δύο παιδιών διενεργούν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριακός και Απόστολος Ανδρέου.
Υπενθυμίζεται, ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστικήέκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.
Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, ιδιαίτερο προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.