Ψαρράς: «Στο δημοτικό ακούγαμε για το AIDS - Φοβόμασταν ότι θα κολλήσουμε μέχρι και από το φιλί»
Ο ηθοποιός θεωρεί αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι οι νέοι σήμερα είναι πιο ελεύθεροι με την σεξουαλικότητά τους.
Συνέντευξη στο περιοδικό Grace έδωσε ο Νίκος Ψαρράς και μίλησε για την ανδρική ταυτότητα στην ελληνική κοινωνία και για θέματα που αφορούν στη σεξουαλικότητα.
«Έχουμε περάσει σε μια φάση όπου οι γυναίκες δικαίως διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Η ισότητα των φύλων είναι αδιαπραγμάτευτη απαίτηση. Η εικόνα του αρσενικού έχει αλλάξει και πολλές νεότερες γυναίκες ίσως να νοσταλγούν την ιδέα ενός άντρα του παρελθόντος.
Κατ’ αρχάς, χαίρομαι που βλέπω τα νέα παιδιά να είναι τόσο πιο άνετα με την έκφρασή τους. Μεγάλωσα σε μια άλλη γενιά, όπου στο δημοτικό ακούγαμε για την επιδημία του AIDS και ήμαστε πάρα πολύ τρομαγμένοι. Ήμαστε η γενιά του προφυλακτικού. Φοβόμασταν ότι θα το κολλήσουμε μέχρι και από το φιλί. Οι νέοι σήμερα είναι πιο ελεύθεροι με τη σεξουαλικότητά τους, τα θέλω τους, την ισότητα, κι αυτό μόνο αξιοθαύμαστο είναι. Γίνονται βήματα» εξήγησε.
«Αν η τέχνη είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας τι βλέπετε να αντανακλάται αυτή τη στιγμή;» τον ρωτά η δημοσιοφράφος και εκείνος απαντά:
«Υπάρχει παγκόσμια αναταραχή. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Δεν ξέρω αν έφταιξε ο κορονοϊός, ο εγκλεισμός ή η κρίση, αλλά κάτι άλλαξε. Για μένα μια ένδειξη της ψυχολογίας του κόσμου καθρεφτίζεται στο δρόμο. Οι οδηγοί έχουν γίνει πολύ πιο ευέξαπτοι, θυμωμένοι και βίαιοι. Η κατάσταση είναι τεταμένη. Αυτός ο θυμός δεν προκαλείται απλώς από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά από το πριν, προτού μπουν στο αυτοκίνητο. Είναι συσσωρευμένος θυμός απέναντι στο αφεντικό τους, στη γυναίκα τους, είναι το άγχος της επιβίωσης, η ακρίβεια, η κρίση. Φέτος ακούμε για τιμές εισιτηρίων πολύ υψηλές, ακόμα και 30 ευρώ. Είναι μια οικονομική τιμή σε σχέση με τα θέατρα της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν λέει πολλά όταν οι μισθοί παραμένουν χαμηλοί. Η ακρίβεια καλπάζει γύρω μας σε σημείο όπου ξεπερνά χώρες όπως η Ιαπωνία ή οι ΗΠΑ. Η τέχνη προσφέρει στους ανθρώπους μια διέξοδο να ξεσκάσουν. Υπάρχει μια λαχτάρα, ο κόσμος θέλει να συγκινηθεί».