Πρόστιμο κορονοϊού: Μετέφερε την πεθερά του στο νοσοκομείο και το πλήρωσε
Πρόστιμο ύψους 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός νομού και παράβαση ωραρίου επιβλήθηκε σε έναν νεαρό άνδρα από την Κρήτη και συγκεκριμένα τον Αγ. Νικόλαο, που χρειάστηκε να μεταφέρει εσπευσμένα την πεθερά του στο ΠΑΓΝΗ.
Όπως αναφέρει το ekriti και σύμφωνα με μαρτυρία του ίδιου του ατόμου σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό (Ράδιο Κρήτη), το περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές ημέρες, όταν ο νεαρός άνδρας χρειάστηκε να μεταφέρει την πεθερά του που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Εκεί, οι γιατροί την παρέπεμψαν εκτάκτως για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και την μετέφερε ασθενοφόρο, με τον νεαρό άνδρα να ακολουθεί με το όχημά του.
Μετά την άφιξή τους στο Ηράκλειο, και την εισαγωγή της στο ΠΑΓΝΗ, ο νεαρός άνδρας πήρε τον δρόμο της επιστροφής στον Αγ. Νικόλαο, κρατώντας μάλιστα ως αποδεικτικό στοιχείο μετακίνησης τη βεβαίωση νοσηλείας, χωρίς ωστόσο να στείλει sms μετακίνησης.
Στον δρόμο του γυρισμού επί του ΒΟΑΚ, τον σταμάτησε κλιμάκιο της αστυνομίας προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος. Ο άνδρας εξήγησε στον αστυνομικό το λόγο μετακίνησής του από τον ένα νομό στον άλλο, δείχνοντας και το χαρτί νοσηλείας, που έφερε τις υπογραφές των γιατρών. Ο αστυνομικός του είπε ότι το χαρτί δεν ισχύει ως τεκμήριο, κόβοντας του πρόστιμο ύψους 300 ευρώ. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες και εξετάζουν το περιστατικό.
Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε καρκινοπαθή που επέστρεφε από χημειοθεραπεία
Δεν είναι η πρώτη φορά που η τροχαία εξαντλεί την αυστηρότητα της επιβάλλοντας πρόστιμα χωρίς ανθρωπιά. Πρόσφατα καρκινοπαθής που προσπάθησε να μεταβεί σε άλλο νομό για να πραγματοποιήσει τη καθιερωμένη χημειοθεραπεία της, έφαγε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση. Η κόρη της, η κ. Αθηνά, κατήγγειλε στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» ότι αστυνομικός της επέδωσε βαρύτατο πρόστιμο όταν επέστρεφε με τη μητέρα της από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως είπε η ίδια έπρεπε να μεταβούν από την Ημαθία στη Θεσσαλονίκη για προγραμματισμένη χημειοθεραπεία της μητέρας της. Η οικογένεια συνεργάζεται εξ αρχής με μια νοσηλειακή εταιρεία η οποία παρέχει ειδικό όχημα που μπορεί να φέρει αναπηρικό καροτσάκι, καθώς η ασθενής δεν μπορεί να κινηθεί αυτόνομα. «Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο αλλά ένα όχημα ειδικά διαμορφωμένο για τέτοιες περιπτώσεις» διευκρίνισε η κα Αθηνά.
Σημείωσε πως το ταξίδι προς το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς δεν «έπεσε» σε έλεγχο της ΕΛΑΣ. Από την αρχή του ταξιδιού στο όχημα επέβαιναν ο οδηγός, ο συνοδηγός που είναι και τραυματιοφορέας, η κόρη ως συνοδός και η ασθενής μητέρα.
Ωστόσο, κατά την επιστροφή προς την Βέροια σε σταθμό διοδίων, τροχονόμος σταμάτησε το όχημα. Στο έλεγχό του διαπίστωσε πως ήταν... υπεράριθμοι. Όπως ανέφερε η κόρη της ασθενούς, ο τροχονόμος δεν ζήτησε εξηγήσεις παρά το γεγονός ότι είδε την μητέρα της σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς και τους δύο επαγγελματίες υγείας. Μάλιστα, όταν ζήτησε ταυτότητες, δυσανασχέτησε καθώς η μητέρα είχε μαζί της μόνο το βιβλιάριο ασθενείας και όχι την ταυτότητά της.
Η κ. Αθηνά συνέχισε λέγοντας πως ο τροχονόμος παρά τις εξηγήσεις αποφάσισε πως πρέπει να τους επιβάλλει πρόστιμο «καθώς είστε υπεράριθμοι». Μάλιστα, μετά από μισή ώρα συζητήσεων, ο αστυνομικός εξακολουθούσε να είναι ανένδοτος και επέβαλε και στα τέσσερα άτομα πρόστιμο 300 ευρώ, συνολικά 1200 ευρώ! Δεν εξέτασε ούτε τα παραπεμπτικά, ούτε τις εξετάσεις και το μόνο που αρκέστηκε να πει στους εμβρόντητους επιβάτες και την καρκινοπαθή που μόλις γύριζε από χημειοθεραπεία, ήταν ότι μπορούν να κάνουν ένσταση.