"Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" Μητσοτάκη για να ισιώσει το κλήμα
Τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός στις 11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ αποκτούν πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα.
Μία ΔΕΘ που αν δεν υπήρχαν οι πυρκαγιές και η μετάλλαξη Δ ενδεχομένως να ήταν πεδίο αντιπαράθεσης για τις πρόωρες εκλογές που "κάηκαν" όμως στην Αττική και την Εύβοια.
Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος που λέει ο θυμόσοφος λαός.
Γιατί αν ο ανασχηματισμός δεν ήταν όνος αλλά επιτυχημένος, αυτήν την Κυριακή οι δημοσκόπησεις που είχαν παραγγελθεί - και μένει να δούμε αν θα δημοσιευθούν αύριο - θα επέτρεπαν στον πρωθυπουργό να πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με λιγότερη αν όχι ελάχιστη πίεση.
Τώρα όμως με τρωθείσα την επικοινωνία και με δύσκολη την πραγματικότητα (πανδημία, κύμα ακρίβειας) χρειάζεται ένα θετικό ηλεκτροσόκ ώστε να αντισταθμιστεί αυτό που παθαίνουν όσοι ανοίγουν τους έναντι λογαριασμούς ρεύματος ή κοιτάζουν προσεκτικά την απόδειξη του σούπερ μάρκετ τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.
Η αύξηση κατώτατου μισθού κατά 2% από 1ης Ιανουαρίου 2022, που είχε ανακοινωθεί στα τέλη Ιουλίου πιθανόν θα αναθεωρηθεί, θα επισπευτούν οι ελαφρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ ενώ θα υπάρξει δέσμη μέτρων και για το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Τέτοιου είδους μέτρα παράλληλα με τις θετικές ειδήσεις που φέρνει το ταμείο Ανάκαμψης γράφει και σβήνει αυτές τις μέρες το οικονομικό επιτελείο.
Ουσιαστικά ένα νέο 'πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" Μητσοτάκη θα μπορούσε να διορθώσει το κλίμα (ή να ισιώσει το κλήμα αν προτιμάτε) και να σημάνει την επανεκκίνηση της κυβέρνησης μετά από μια αλληλουχία αρνητικών ειδήσεων.