Πότε θα χτυπήσει η «πολική κατεβασιά» - Τι δείχνει το παγκόσμιο προγνωστικό σύστημα «Ηρακλής»
Η τάση αυτή έχει αυξημένες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα καθώς τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν σε αυτή τη συνθήκη.
![Χιόνια / φωτ. αρχείου Eurokinissi Χιόνια / φωτ. αρχείου Eurokinissi](https://flashgr.cachefly.net/portal-img/art_featured/73/6422623.jpg)
Μια καλή «πολική κατεβασιά» πρόκειται να περάσει από τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, η οποία θα φέρει μαζί της χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια/
Όπως αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σχετική δημοσίευσή του Facebook, το προγνωστικό σύστημα «ΗΡΑΚΛΗΣ» φαίνεται να εμφανίζει μια πολική εισβολή στη χώρα μας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Η τάση αυτή έχει αυξημένες πιθανότητες να γίνει πραγματικότητα καθώς τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν σε αυτή τη συνθήκη.
Πού θα χιονίσει στην Αττική
Ο χειμώνας δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει τόσο εύκολα αφού, μετά τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι η χώρα θα δεχτεί «άλλη μία καλή κατεβασιά ψύχους την άλλη εβδομάδα».
Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος, από αύριο Τρίτη (11/2) θα χιονίσει περισσότερο τα ορεινά της Αττικής, την Τετάρτη αναμένονται βροχές στη δυτική Ελλάδα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο από την Πέμπτη και μετά.
Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια
«Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Αντί για κείμενο πρόγνωσης, Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα σχετικά με την εξέλιξη του καιρού που καθημέρινα δέχομαι από εσάς!
1.Πότε θα φύγει το κρύο;
Από την Πέμπτη σταδιακά η θερμοκρασία θα ανέβει 4-6 βαθμούς με αποτέλεσμα να ξαναδούμε μέσα στο Σ/Κ πάνω από 15
βαθμούς.
2.Είναι το τελευταίο κρύο που διανύουμε;
Όχι. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μας δίνουν σήμα για τουλάχιστον άλλη μία καλή κατεβασιά ψύχους την άλλη εβδομάδα ενώ μπροστά μας έχουμε και ολόκληρο Μάρτη ( που γίνεται και γδάρτης).
3.Έρχεται καμία κακοκαιρία αυτή την εβδομάδα;
Όχι. Περισσότερες βροχές έρχονται από Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα και από Παρασκευή και μέσα στο Αιγαίο.
4.Με τα χιόνια τι γίνεται; Θα χιονίσει στη Αττική;
Από την Τρίτη θα χιονίσει περισσότερο στα ορεινά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στην Αττική θα εξακολουθήσει να χιονίζει "ατμοσφαιρικά" στα ορεινά της μέχρι την Τρίτη , χωρίς απολύτως ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα».