Πώς θα φτιάξεις σπιτικά muffins λεμονιού με παπαρουνόσπορο
Ένα υπέροχο γλύκισμα για το καλοκαίρι είναι τα muffins λεμονιού. Ιδανική επιλογή για κολατσιό ή για κέρασμα.
Κεκάκια λεμονιού... ή αλλιώς muffins λεμονιού. Θυμίζουν καλοκαίρι και τρώγονται χωρίς πολλές τύψεις, αφού είναι το πιο δροσερό γλυκό του καλοκαιριού!
Για τα muffins θα χρειαστείς
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι αμυγδάλου με γεύση βανίλια
- 3/4 φλιτζανιού γάλα σόγιας
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- φλυτζανιού χυμό λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
σόδα - 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο θα χρειαστείς
- 1 φλιτζάνι γλάσο ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, όσο χρειάζεται
Προαιρετικά: 1/2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Λαδώνουμε το ταψάκι με τις θήκες για 9 muffins και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατέψτε πολύ καλα σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το γάλα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στο ταψί για μάφιν. Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το εξωτερικό του.
Όταν βγουν από το φούρνο, τοποθετήστε τα σε μια σχάρα, ενώ έχετε κοσκινίσει τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και έχετε προσθέσει φρέσκο χυμό λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να έχετε μια λεία σύσταση.
Περιχύστε από πάνω τα muffins όσο είναι ζεστά και αφήστε τα να απορροφήσουν το γλάσο.
Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο έως και 3 ημέρες ή στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.