Πως να κάνεις πιο γλυκό τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (ή ασπαρτάμη) - 7 υγιεινές εναλλακτικές
Καφές: Είναι πολλοί που τον πίνουν σκέτο, άλλοι τόσοι όμως τον προτιμούν γλυκό σαν πετιμέζι.
Αν είσαι από αυτούς που δεν τους αρέσει ο πικρός καφές και θέλεις να τον πίνεις γλυκό αλλά φοβάσαι τις επιπτώσεις της ζάχαρης και των άλλων γλυκαντικών ουσιών, υπάρχουν υγιεινοί τρόποι για να βελτιώσεις τη γεύση του, χωρίς να τον απαρνηθείς.
Έτσι λοιπόν, αντί για ζάχαρη, μπορείς να προσθέσεις τα παρακάτω,
Εκχύλισμα βανίλιας
Το εκχύλισμα βανίλιας έχει φυσική γλυκιά γεύση, δίνει μοναδικά αρώματα και είναι παράλληλα ο τέλειος τρόπος για να αποφύγεις τη ζάχαρη ή τα γλυκαντικά στον καφέ σου. Μερικές σταγόνες είναι αρκετές για να έχεις το αποτέλεσμα που θες.
Δυόσμος
Ακριβώς όπως η βανίλια, έτσι και ο δύοσμος είναι ένας φυσικός τρόπος για να προσθέσει την απαραίτητη γλυκύτητα στον καφέ σου. Χρησιμοποίησε τον φρέσκο.
Γάλα αμυγδάλου με βανίλια χωρίς ζάχαρη
Το γάλα αμυγδάλου με βανίλια χωρίς ζάχαρη θα δώσει γλυκιά γεύση στον καφέ σου χωρίς κανένα κόστος στην υγεία σου.
Κανέλα
Αν φτιάχνεις μόνος τον καφέ σου, πρόσθεσε 1 κ.γλ. κανέλα για κάθε 4 κ.σ. κόκκους καφέ. Θα δώσει νέα αρώματα και γευστικές νότες που θα τον κάνουν γλυκό και απολαυστικό αν και σκέτο.
Σκόνη κακάο
Πρόσθεσε λίγη σκόνη κακάο στον καφέ σου και θα απολαύσεις όλες τις απαραίτητε νότες γλυκύτητας χωρίς καμία έξτρα θερμίδα.
Αλάτι
Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μία πρέζα αλάτι θα μειώσει την πίκρα του καφέ και θα τον κάνει λίγο πιο γλυκό.
Μέλι
Μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη με τον πιο φυσικό τρόπο. Η προθήκη μελιού βελτιώνει επίσης, την πέψη πέρα από τη γλυκιά γεύση που προσφέρει.